Home / Actual / Din 2019, pentru ambalajele reutilizabile al produselor vom plăti garanție

Din 2019, pentru ambalajele reutilizabile al produselor vom plăti garanție

Pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care le cumpărăm va trebui să achităm, de la anul, 0,5 lei drept garanție ce va fi recuperată ulterior, potrivit unui proiect de act normativ care a primit recent aprobarea Guvernului, precizeaza avocatnet.ro

Garanția de 0,5 lei se va plăti, din 2022, inclusiv pentru ambalaje din materiale care nu pot fi reutilizate, iar Guvernul a propus ca, până în 2025, ambalajele reutilizabile să aibă o pondere tot mai mare pe piață.

Pentru a crește rata de reciclare a deșeurilor, Guvernul a adoptat marți un proiect de ordonanță de urgență privind gestionarea deșeurilor provenind din ambalaje, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului.

Proiectul, care va trebui publicat în Monitorul Oficial, cuprinde și ideea ca, începând din 31 martie 2019, să plătim o garanție de 0,5 lei pentru fiecare ambalaj reutilizabil al produselor pe care noi le cumpărăm.

Practic, cei 0,5 lei plătiți în plus la prețul produsului vor fi recuperați apoi, când vom aduce ambalajul înapoi. De exemplu, un ambalaj reutilizabil este cel din sticlă.

Mai multe despre acest proiect pe avocatnet.ro

Primăria Săcele le cere agenților economici sponsorizare. Ce se face cu acești bani? Vă dăm noi un exemplu!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia