Home / Actual / Din 15 octombrie apa va fi mai scumpă! De vină este inflația ridicată.

Din 15 octombrie apa va fi mai scumpă! De vină este inflația ridicată.

Compania Apa Brașov S.A. anunță, printr-un comunicat de presă, că, din 15 octombrie 2018, tarifele la serviciile de alimentare cu apă potabilă și canalizare-epurare ape uzate vor crește cu 20 de bani pe metru cub pentru toți clienții, „însă tot se vor situa la un nivel mai mic decât acum trei ani, când a fost operată ultima majorare de tarif la nivelul județului Brașov”.

Tarifele se vor modifica astfel: de la 4,05 lei/ mc la 4,17 lei/mc (majorare cu 12 bani/ m³)  pentru apa potabilă şi de la 3,06 lei/ m³ la 3,14 lei/ m³ (majorare cu 8 bani/ m³) pentru canalizare-epurare ape uzate.

Tarifele conţin TVA în cotă de 9% pentru apă potabilă  şi 19% pentru canalizare – epurare ape uzate.

Modificarea tarifelor are la bază ajustarea lor cu inflația, impusă prin prevederile contractelor de împrumut încheiate cu BERD și de finanțare cu UE pentru realizarea de investiții în domeniu.

În luna iulie 2018 rata inflației a fost 4,56% și a ajuns în august la 5,1%, fiind una dintre cele mai mari la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene.

conform mytex.ro

Peste cel puțin 24 de luni, 7 străzi din Săcele vor avea canalizare. Care sunt acestea?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia