Home / Actual / Despre apa potabila sau cum au petrecut elevii “Saptamana altfel”

Despre apa potabila sau cum au petrecut elevii “Saptamana altfel”

DSCF1561Prezentare realizată de tinerii de la Școala Generală Nr. 4 “Frații Popeea” din Săcele. Elevii claselor a VII-a A, a VIII-a B, împreună cu mai micii lor colegi din a IV-a C s-au întâlnit în laboratorul de fizică pentru a le arăta celor interesați ce acțiuni au întreprins cu ocazia “Săptămânii altfel”. Și cum subiectul principal a fost apa potabilă, atenția celor prezenți a fost captată încă de la început.

În cadrul “Săptămânii altfel” un grup de elevi ai școlii s-a deplasat sub coordonarea doamnelor profesoare Gabriela Dumitrache, Elena Crețu și Carla Ioniță la Cluj Napoca și Târgu Mureș unde au vizitat diferite puncte de interes potrivite temei proiectului național “Protejăm Natura pentru Viața”. Elevii au vizitat printre altele Muzeul Apei din Cluj, Grădina Botanică din aceeași localitate, Gradina Zoologică din Târgu Mureș sau Acvariul Facultății de Medicină Veterinară.

DSCF1562Tot în cadrul “Săptămânii altfel” elevii au vizitat și stația de epurare a apei de pe râul Tărlung. Alexandra Stan (foto stanga), membră a clasei a VII-a A a prezentat, alături de colegii ei concluziile vizitei în care copiii s-au familiarizat cu procesul de epurare al apei, de transformare chimică a ei în apa potabilă de calitate ce o consumăm și noi, săcelenii.

Ultimii elevi ce au prezentat concluziile vizitei la stația de epurare au fost micuții din a IV-a C. Ei au spus tare și răspicat că apa trebuie economisită și că apa este uluitoare. Să-i credem pe cuvânt pe acești tineri și talentați elevi! Au fost foarte convingători!

Mult succes în continuare în încercarea de a promova în rândul elevilor educația ecologică și respectul față de mediu!

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply