Home / Actual / „Defăimarea” PSD și a lui Liviu Dragnea te poate costa 100.000 de lei. Batjocorirea drapelului sau a imnul național al României nu te costă absolut nimic.

„Defăimarea” PSD și a lui Liviu Dragnea te poate costa 100.000 de lei. Batjocorirea drapelului sau a imnul național al României nu te costă absolut nimic.

Intregul articol aici!

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţi „Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi, transmite Mediafax.

Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca „fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social”.

Potrivit formei adoptate în octombrie 2015 la Senat, prin grup social se înțelege „categorie de persoane care se disting din punct de vedere social prin una sau mai multe trăsături de gen, vârstă, rasă, religie, origine etnică, limbă maternă, tradiții culturale, apartenență politică, orientare sexuală, origine socială, avere, dizabilități, boală cronică necontagioasă sau infecție HIV/SIDA”.

Cu alte cuvinte, inginerul Liviu Dragnea, unicul autor al acestei propuneri legislative adoptate la Senat, vrea să-i amendeze pe cei care ar putea face afirmații de genul „parlamentarii sunt hoți” sau „PSD-iștii sunt comuniști”. Inginerul Liviu Dragnea, fără absolut nicio formare profesională în domeniul științelor sociale, bagă un pumn în gura celor care l-ar putea deranja cu comentarii „defăimătoare”. Cum era de așteptat, senatorii au votat în favoarea acestui proiect. Deputații au mărit, în comisii, cuantumul amenzilor. Urmează votul final în Camera Deputaților. Cel mai probabil, propunere legislativă va trece. E în joc onoarea liderului PSD, inginerul Liviu Dragnea.

Sensibilitățile lui Dragnea mai presus de simbolurile naționale

În timp ce inginerul Liviu Dragnea este foarte sensibil la „defăimarea” grupului social din care face și el parte, clasa politică care a adus România la sapă de lemn, în România nu există un cadru legislativ care să pedepsească defăimarea țării, a neamului românesc, batjocorirea imnului național sau a drapelului național al României. Sensibilitate lui Dragnea este protejată de un caru legal. Imnul național și drapelul național al României nu sunt protejate în niciun fel.

Citeste mai departe despre defaimare aici!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply