Home / Actual / Decizie ROMATSA: Aeroportul din Brașov va fi oficial operațional din 15 iunie 2023

Decizie ROMATSA: Aeroportul din Brașov va fi oficial operațional din 15 iunie 2023

ROMATSA a anunțat oficial, în după-amiaza zilei de 5 mai 2023, publicarea documentației pentru noul aeroport din Brașov.

Aceasta va intra în vigoare pe data de 15 iunie 2023 și va fi disponibilă pentru companiile aeriene și alte entități interesate.

Documentul conține 39 de pagini cu detalii, proceduri și hărți ale aeroportului, oferind informații esențiale pentru a asigura o operare sigură și eficientă.

Codul ICAO alocat noului aeroport este „LRBV”, confirmat oficial de directorul aeroportului din Brașov. Cu toate acestea, până în prezent, IATA nu a alocat încă un cod pentru aeroportul din Brașov, dar TAROM a solicitat unul, conform procedurilor. Este important de menționat că aeroportul din Brașov nu va avea codul BRV, deoarece acesta este deja utilizat.

În ceea ce privește capabilitățile operaționale, pista aeroportului din Brașov este echipată cu ILS CAT III pe direcția 21, asigurând o operare sigură și precisă în condiții de vizibilitate redusă. Cu toate acestea, pe direcția 03, acest tip de sistem nu este instalat, iar operatorii trebuie să ia în considerare acest aspect în planificarea zborurilor.

În concluzie, ROMATSA a făcut un pas important în asigurarea unei operări sigure și eficiente a noului aeroport din Brașov, oferind informații detaliate și esențiale pentru toți cei implicați.

Primele zboruri chiar din 15 iunie 2023

Primele zboruri spre și dinspre aeroportul din Brașov sunt programate chiar pentru ziua de 15 iunie 2023. Dan Air va zbura în această dată spre și dinspre aeroportul din Nuremberg (Germania).

În aceeași săptămână compania aeriană românească va inaugura alte șapte rute spre și dinspre Brașov.

Din 16 iunie 2023 vor fi operate și primele zboruri charter spre și dinspre aeroportul din Brașov, către destinații din Turcia și Grecia.

Ulterior, în lunile august și septembrie 2023, compania low-cost Wizz Air va inaugura rutele Brașov – Londra LTN și Brașov – Dortmund, detalii aici. 

sursa boardingpass.ro si Facebook Aeroportul International Brasov – Ghimbav

Pacienții spun că Spitalul Municipal Săcele este o unitate medicală în care nu se cere șpagă – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia