Home / Actual / Decizie BOR. Fără filmări ale nunţilor şi botezurilor în biserici. Dar și o veste bună în articol

Decizie BOR. Fără filmări ale nunţilor şi botezurilor în biserici. Dar și o veste bună în articol

Filmările în biserici vor fi făcute doar cu acordul centrelor eparhiale şi numai pentru „evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric al respectivelor Biserici”, aceleaşi condiţii fiind aplicabile şi în cazul transmiterii pe internet a slujbelor, a decis Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, potrivit News.ro.

„Filmările în lăcaşurile de cult vor fi realizate doar cu acordul Centrelor eparhiale şi numai în cazurile în care se doreşte evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric al respectivelor Biserici. La fel, transmiterea în direct pe internet a slujbelor din biserici va fi realizată doar cu acordul Centrelor eparhiale, cu obligaţia respectării normelor liturgice şi tipiconale”, se arată în hotărârea Sfântului Sinod, citată de News.ro. Pe scurt, filmările unor evenimente private, cum sunt nunţile sau botezurile, ar putea fi cu mult restrânse.  

De asemenea, nu vor mai fi desfăşurate activităţi cultural-artistice în lăcaşurile de cult, ci doar în alte spaţii aparţinând parohiilor, potrivit sursei citate. „Întrucât activităţile culturale şi artistice desfăşurate în lăcaşurile de cult pot provoca tendinţe de auto-secularizare a spaţiului sacru din Biserica Ortodoxă Română, Sfântul Sinod stabileşte ca aceste activităţi culturale să fie organizate în alte spaţii ale parohiilor, sau în spaţii publice închiriate pentru acest scop”, consideră Sfântul Sinod.

Vestea bună este că la Săcele există o locație unde nu este nevoie de acordul nimănui pentru a imortaliza cel mai frumos eveniment din viața voastră! 

Complexul “Bella Vista” vă pune la dispoziție o zonă special amenajată în curtea complexului, acolo unde se poate oficia o superbă nuntă în aer liber!

Bella Vista vă oferă pentru anul 2018 o locaţie unică în zonă, un amplasament cu o panoramă deosebită şi un spaţiu în care natura se împleteşte armonios cu modernul.

Detalii despre sălile de evenimente, tarife şi rezervări la telefon: 0741993166.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply