Home / Actual / Deci se poate! FAST: O poveste despre implicare şi dedicaţie la Săcele

Deci se poate! FAST: O poveste despre implicare şi dedicaţie la Săcele

FAST (Fundaţia pentru Asistenţă Socială şi Tineret) activează de ani buni la Săcele, sub coordonarea lui Daniel Hristea şi în colaborare cu diverse fundaţii internaţionale dintre care cele mai importante în ultimii ani au fost Velux şi ERSTE.

Fără a minimiza celelalte proiectele FAST, pentru comunitatea noastră sare în ochi transformarea aproape magică a unor ateliere abandonate şi aflate în paragină într-un centru modern în care tinerii dornici să înveţe o meserie vor primii o şansă, dar şi indrumare

Aceste ateliere au aparţinut Liceului de Construcţii din Săcele şi au fost părăsite odată cu închiderea acestei unităţi de învăţământ.

Aici povestea clasică se schimbă!

În loc de soarta tristă a altor clădiri aflate într-o identică stare de degradare ce au fost dărâmate, din colaborarea FAST cu Fundaţiile Velux din Danemarca a apărut un Centru de Pregătire Vocaţionala.

De fapt, FAST a venit cu propunerea, iar Velux a adus banii. Şi nu au fost puţini … ceva mai mult de 800.000 de euro fiind investiţi la Săcele.

(foto cu transformarea pas cu pas din ateliere in centru)

Reuşita echipei condusă de Daniel Hristea este o poveste despre implicare şi dedicaţie.

O idee, un proiect, o finanţare … toate au dus la o realizare unică în Săcele şi îndrăznesc a spune chiar şi în Braşov.

Trebuie adăugat că cea mai mare parte a lucrărilor efectuate aici s-a făcut cu membrii ai FAST şi voluntari romani şi străini.

Fără “firme de casă”, fără “facturi umflate”, fără “termene prelungite”.

Şi a ieşit ceva frumos, despre care vom mai vorbi!

Un exemplu de urmat! Felicitări FAST!  

 

Ciprian Sterpu

Saceleanul.Ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply