Home / Actual / Decăpușare anunțată pe domeniul public în 27 aprilie. În Primărie nu se intră oare, că e plin și acolo…?!

Decăpușare anunțată pe domeniul public în 27 aprilie. În Primărie nu se intră oare, că e plin și acolo…?!

Primăria Municipiului Săcele în colaborare cu firma SC Gabi&Mazi SRL va efectua în ziua de 27 aprilie, cu începere de la 21.00, servicii de dezinsecție contra căpușelor în parcurile aflate pe domeniul public din Municipiul Săcele.

Substanța utilizată pentru activitatea de dezinsecție căpușe este Insecticid K-Othrine WG 250.

Pericolul capușelor: cum aceste insecte pot pune în pericol sănătatea animalelor și a oamenilor

Iarba este locul preferat al capușelor, aceste insecte mici și periculoase care se hrănesc cu sângele animalelor și oamenilor. Deși sunt mai frecvente în zonele rurale, capușele pot fi întâlnite și în zonele urbane, în parcuri sau grădini.

Capușele sunt cunoscute pentru transmiterea bolilor grave, cum ar fi boala Lyme sau febra Q. Aceste boli pot afecta atât animalele, cât și oamenii, și pot duce la complicații grave, inclusiv la deces.

Deși capușele sunt mai active în timpul sezonului cald, ele pot fi găsite și în timpul iernii, în special în zonele cu temperaturi mai blânde. De aceea, este important să luați măsuri de precauție în permanență.

Animalele sunt cele mai expuse la pericolul capușelor, mai ales dacă petreceți timp în aer liber. Câinii și pisicile sunt cele mai afectate de aceste insecte, deoarece se plimbă prin iarbă și sunt expuse mai mult la atacul capușelor.

Dacă aveți animale de companie, asigurați-vă că le verificați regulat pentru capușe. Dacă găsiți o capușă, încercați să o îndepărtați cât mai repede posibil, deoarece cu cât stă mai mult timp atașată, cu atât crește riscul de transmitere a bolilor.

Pentru a vă proteja și pe voi, trebuie să purtați haine care acoperă cât mai mult din corp, în special în zonele cu iarbă înaltă. Utilizați spray-uri și loțiuni care conțin substanțe care resping capușele și verificați-vă corpul regulat pentru a vedea dacă aveți capușe atașate.

În concluzie, capușele reprezintă un pericol real pentru animale și oameni. Este important să fiți precauți și să luați măsuri de protecție pentru a evita contactul cu aceste insecte.

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia