Home / Actual / De proiectul „Eyes of the World” al celor de la AGORA Club Internațional au beneficiat și săceleni. Iată detaliile!

De proiectul „Eyes of the World” al celor de la AGORA Club Internațional au beneficiat și săceleni. Iată detaliile!

316 bătrâni şi copii din cartierul Gârcini din Săcele, din colonia 1 Mai din Codlea şi Holbav au fost consultaţi oftalmologic, pe parcursul a trei zile, iar 202 dintre aceştia au primit la sfârşit şi ochelari de vedere.

Totul gratuit, cu ajutorul unor medici şi voluntari din Olanda, Belgia şi România, în cadrul proiectului „Eyes of the World”, iniţiat de o organizaţie internaţională care are sedii şi la Braşov.
Proiectul a vizat grupurile vulnerabile, persoane sărace care ajung foarte rar la medic specialist şi îşi permit şi mai rar o pereche de ochelari. 

Ochelarii oferiţi sunt speciali şi se potrivesc pentru diferite dioptrii. 

„Pe braţele ochelarilor se află nişte potenţiometre cu care poţi să reglezi concavitatea lentilei. Ochelarii sunt de două feluri: cu plus şi cu minus, şi putându-i regla pe loc, poţi să-l faci pe om fericit să plece direct cu ochelarii, fără să mai trebuiască să meargă să-şi ia o reţetă să se ducă să-şi facă ochelari şi să aştepte mult timp”, a spus şi Mihaela Crăcană (foto dreapta), reprezentant Agora Club 2 Braşov.

Agora Club International a început programul „Eyes for the world” cu trei ani în urmă.

S-a adresat până acum copiilor de vârstă şcolară, pentru a-i ajuta pe cei care aveau dificultăţi de vedere să-şi poată termina studiile şi să înveţe o meserie pentru a se putea întreţine singuri.

sursa info: bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia