Home / Actual / De la 1 aprilie! Servicii Săcelene aplică amenzi mai mari călătorilor prinși fără bilete sau abonamente

De la 1 aprilie! Servicii Săcelene aplică amenzi mai mari călătorilor prinși fără bilete sau abonamente

Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă a Transportului Public Braşov a stabilit „Noul cuantum al sancţiunilor ce este valabil începând cu data de 1 aprilie 2022, atât în cazul operatorului RATBV SA, cât şi în cazul operatorului Servicii Săcelene”.

Călătorii care urcă în mijlocul de transport în comun fără un titlu de călătorie valabil (bilet sau abonament), vor plăti o amendă de 195 lei pe loc sau 390 lei mai târziu.

Adunarea Generală a Asociaţiei a aprobat înlocuirea „biletului special încasat în mijlocul de transport”, respectiv amenda pentru cei care nu aveau bilet sau abonament, cu două tipuri de sancţiuni contravenţionale, spune bzb.ro  

Astfel, cei care au un titlu de călătorie şi nu îl validează la urcare, vor plăti un „Bilet special încasat în mijlocul de transport pentru nevalidare titlu de călătorie”.

Vizaţi de această sancţiune vor cei care „au asupra lor un titlu de călătorie, fie bilet, fie abonament, dar care nu a fost validat. Pe loc, călătorul va plăti o amendă de 60 lei. Dacă optează să plătească mai târziu, contravenientul va trebui să achite suma de 120 de lei.

Decizia s-a luat pentru determinarea călătorilor care utilizează serviciul public de transport local fără să deţină un bilet sau un abonament valabil, să achiziţioneze şi să valideze titlul de călătorie la urcarea în mijlocul de transport, in special pe mijlocele de transport a celor de la RAT Brașov

confom bzb.ro

După propunerea lui Popa Virgil (PSD) de a mări taxele și impozitele pentru 2023, la Săcele se scumpește și gunoiul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia