Home / Actual / Datornicii la întreținere, executați silit

Datornicii la întreținere, executați silit

Veste proastă pentru cei care au datorii la întreţinere – vor fi executaţi silit dacă nu-şi plătesc facturile la apă, gaz, curent sau gunoi în termen de 45 de zile.

Potrivit noii legi a utilităţilor publice, care a intrat în vigoare la sfârşitul săptămânii trecute, facturile la utilităţi devin executorii şi nu va mai fi nevoie de acţionarea în justiţie a celor rău-platinici.

Pe lângă costurile facturilor, cei vizaţi trebuie să achite şi onorariile executorilor.

Perioada în care se pot plăti facturile va fi mai mică. Astfel, facturile vor trebui plătite în cel mult 15 zile calendaristice de la emitere și nu de la primire, cum se întâmpla până acum.

Legea îi privește în special pe românii care locuiesc la casă și încheie direct contractul cu firmele de utilități. Pentru cei de la bloc, executate silit vor fi asociațiile de locatari, care vor cere apoi în instanță recuperarea datoriilor de la cei care nu plătesc întreținerea.
sursa: digi24.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply