Home / Actual / Dana Haralambie, nr. 1 în România, poate fi susținută la Râșnov

Dana Haralambie, nr. 1 în România, poate fi susținută la Râșnov

Dana a fost recrutată în lotul de sărituri cu schiurile al Clubului din Săcele când avea doar 9 ani.

A decis să meargă la antrenamente din curiozitate și din ambiție, pentru că avea un coleg care deja sărea cu schiurile.

Ce și-a spus atunci micuța Dana: „Dacă Törok (Eduard Törok, n.r.) poate zbura, eu de ce n-aș putea?!“ Dar, odată ajunsă la trambulină, au trecut-o fiorii: „Am crezut, pentru o clipă, că nu o pot face! Ceea ce m-a ambiționat însă și mai tare. Trebuie să pot și eu, mi-am spus din nou. Când ești acolo sus, e fabulos. Dar, da, cred că e nevoie de curaj, de încredere în tine și plăcerea de a munci“.

Cu timpul, a înțeles că această disciplină, care presupune multă rigoare, este mult mai sigură decât schiul alpin, de pildă. „Căzăturile, în cazul nostru, nu sunt atât de frecvente ca în alte sporturi. E drept, se cade uneori, dar accidentările nu sunt atât de grave. Eu nu am avut parte de accidentări și nici de căzături importante în deceniul meu de zbor, dar aceasta se datorează, poate și sutelor de tone de fiare ridicate la antrenamente“ – mărturisește Dana, care acum a ajuns să facă exerciții cu haltera de peste 100 de kilograme.

La 20 de ani, Daniela Haralambie poate spune că a ajuns în elita mondială a săritoarelor cu schiurile.

Cel mai bun rezultat al său într-o etapă de Cupă Mondială a fost un loc 11, la Zao, în Japonia, chiar în acest an, dar obiectivul său este să ajungă, nu peste mult timp, în top 10 mondial.

Locul 25 ocupat la Jocurile Olimpice de la PyeongChang, cu două locuri mai sus decât actuala sa poziție în clasamentul Cupei Mondiale la zi, îi îndreptățesc speranțele.

Hai, Dana! Zboară tot mai sus! Tot mai departe!

sursa text: pagina FB Ski Râșnov

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply