Home / Actual / Editorial: Dâmbu Morii nu este o enclavă, ci o atracție turistică națională

Editorial: Dâmbu Morii nu este o enclavă, ci o atracție turistică națională

Din 7 iulie 2016 sunt cetățean al municipiului Săcele şi vreau să fac prin intermediul acestui editorial un apel la noua administraţie locală care trebuie să priceapă că zona (enclava) Dâmbu Morii, parte integrantă a municipiului nu este doar zona în care locuiesc câţiva săceleni, ci este în primul rând o atracție națională vizitată anual de sute de mii de oameni.

Domnilor, sunt zeci de municipii în ţara asta care nu au ce exploata în interesul comunităţii din punct de vedere turistic, deși mulți și-ar dori să aibă un astfel de flux de vizitatori cu care s-ar mândri și ar dezvolta oportunităţi care ar fi în beneficiul OMULUI viu, dar şi nenăscut.

Nu trebuie să enumăr atracțiile şi importanța zonei, dar ecosistemul creat în jurul masivului Piatră Mare poate crea cel puţin în mintea copiilor un simbol a ceea ce trebuie să apere, protejeze şi să dezvolte ca orașul nostru să devină cunoscut. În ultimii ani, multe administrații ale orașelor lumii au încercat (şi multe au reuşit) să contopească identitatea urbei cu un reper de renume mondial: Chamonix (Elveţia) localitate cu aproape 10.000 de oameni ce este vizitată anual de milioane de oameni, Bansko (Bulgaria) o staţiune de ski care în ultimii 5 ani pur şi simplu a explodat, Balaton (Ungaria) un lac şi o administrație serioasă au transformat localitatea într-o atracție care produce mai mult decât tot litoralul românesc și exemplele pot continua …

Dosarul ANL Săcele a ajuns la final. Sentinţa pentru fostii primari …

De ce noi nu am putea crea o strategie pe termen mediu şi lung care să alinieze Săcele la exemplele enumerate mai sus? Sper din tot sufletul ca noua administraţie a municipiului Săcele nu a început să socotească ce avantaje financiare le poate aduce funcția, ci vede că istoricul municipiului ne arată ca o ducem din ce în ce mai greu, că nu găsim finanţări pentru creşe, grădiniţe, școli, drumuri şi toate cele necesare, deși avem zone superbe care ar putea rezolva orice problemă.

Domnilor, mă numesc Silviu Măgureanu, sunt cetățean al municipiului Săcele și sunt mândru de acest lucru, dar vreau să fiu mândru şi de administrația locală a orașului a cărui cetăţean am devenit.

Ti-a plăcut acest editorial? Promovează-l cu LIKE & SHARE

Primăria vrea sponsorizare pentru a organiza Sântilia 2016

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply