Home / Actual / CS Rugby Sacele a disputat un meci test cu RGS Newcastle.

CS Rugby Sacele a disputat un meci test cu RGS Newcastle.

Duminica, 9 aprilie, CSR Sacele a disputat primul meci international. Adversarul  s-a numit RGS Newcastle, o scoala de rugby foarte renumita in Anglia. Daca clubul sacelean are patru ani de cand s-a infiintat, clubul englez are o istorie de peste 75 de ani!
Prima repriza a fost una deosebit de echilibrata, in care tehnicitatea englezilor si viteza lor de joc au fost contracarate de o aparare foarte buna a baietilor nostri, cu placaje extraordinare, dar si cu faze frumoase pe linia de 3/4. Desi foarte echilibrat, rezultatul la pauza a fost favorabil echipei oaspete cu 10-5.
A doua repriza a inceput cu cate un eseu pentru fiecare echipa, apoi pana la sfarsit cei care au marcat au fost doar englezii. Scorul final 10-28, este unul corect, echipa oaspete practicand un joc modern, cu o viteza mult peste ce se joaca in Romania.
Insa daca tinem cont de conditiile de pregatire, buget, masa de selectie dintre cele doua cluburi, diferenta de scor este una mica, mai ales ca ultimele doua eseuri ale englezilor au fost marcate spre finalul meciului.
Consideram ca a fost o intalnire excelenta, de la care avem multe de invatat. Asistenta numeroasa din tribuna, a aplaudat si apreciat evolutia celor doua echipe si nu au regretat un moment ca au ales sa-si petreca pe stadionul de rugby o dupa amiaza de duminica.
 
Antrenorii oaspeti au fost impresionati de forta de joc a unor jucatori saceleni si ne-au transmis ca mai trebuie sa lucram la conditia fizica, la indemanare si la viteza de joc. A fost o experienta placuta, ne bucuram ca am gazduit un asemenea meci si speram sa nu fie ultimul de acest gen.
Meciul a fost precedat de un turneu de copii organizat de AJR Brasov si CSR Sacele, la care pe langa clubul gazda au participat echipele: RC Brasov, RC Cristian si RC Rasnov. Meciurile s-au desfasurat pe doua categorii de varsta U10 si U12.
Bucuria copiilor de a juca rugby a fost mai presus decat rezultatele inregistrate pe terenurile de joc, iar acest lucru ne face sa avem sperante pentru un viitor frumos al rugbyului brasovean.
sursa foto si text: Rugby Club Sacele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply