Home / Actual / Crucea Roșie Brașov împreună cu Centrul de Imagistică RMN Diagnostica și lanțul de farmacii Maxi Farma organizează Campania de prevenție și conștientizare dedicată sănătății inimii – Marcăm Împreună de Ziua Mondială a Inimii.

Crucea Roșie Brașov împreună cu Centrul de Imagistică RMN Diagnostica și lanțul de farmacii Maxi Farma organizează Campania de prevenție și conștientizare dedicată sănătății inimii – Marcăm Împreună de Ziua Mondială a Inimii.

În fiecare an, pe 29 septembrie, este marcată Ziua Mondială a Inimii.  Statisticile spun că 60% dintre români mor din cauza bolilor cardiovasculare, dar și că prevenția poate scădea cu 50% mortalitatea cardiovasculară.

În acest sens, Crucea Roșie Brașov împreună cu Centrul de Imagistică RMN Diagnostica și lanțul de farmacii Maxi Farma organizează Campania de prevenție și conștientizare dedicată sănătății inimii – Marcăm Împreună de Ziua Mondială a Inimii.

Invităm brașovenii, pe 29 septembrie, între orele 10.00 – 16.00, în Parcul Someș (stația Berzei) pentru a dialoga cu personal medical specializat despre cum putem avea grijă de sănătatea noastră, care sunt principalii factorii de risc și despre importanța măsurilor de prevenție. În cadrul campaniei vor avea loc activități de măsurare a tensiunii arteriale și a glicemiei.

Ziua Mondială a Inimii este un moment important pentru a reaminti că, din păcate, în România, bolile cardiovasculare rămân principala cauză de deces, cu un nivel al mortalității mult mai ridicat decât media europeană.Peste 140.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând aproape 60% din totalul deceselor înregistrate. Estimările indică date la fel de alarmante pe viitor, în special din cauza persistentei factorilor de risc cardiovascular: fumat, hipertensiune arterială, dislipidemie, diabet zaharat, sedentarism, obezitate. Societatea Națională de Cruce Roșie din România Filiala Brașov continuă lupta împotriva bolilor cardiovasculare, celebrând în fiecare an, la 29 septembrie, Ziua mondială a inimii, prin organizarea unor evenimente menite să atragă atenția asupra factorilor de risc cardiovascular. „ Raluca Buzea, director Crucea Roșie, filiala Brașov

La primul eveniment organizat de Crucea Roșie în parteneriat cu Maxi Farma și RMN Diagnostica, de Ziua Mondială a Primului Ajutor, am anunțat că vom continua acțiunile în beneficiul comunității brașovene. Ne ținem ne cuvânt și, în aceeași formulă organizatorică, pregătim o altă activitate sperăm cu impact asupra sănătății populației. Astfel, de Ziua Mondială a Inimii, pe 29 septembrie, în farmaciile Maxi Farma din Brașov (situate pe strada 13 Decembrie nr. 113 și Bdul 15 Noiembrie nr.43) se va măsura gratuit tensiunea arterială de către voluntarii Crucii Roșii și sub supravegherea personalului specializat. Totodată, în cele două unități farmaceutice veți beneficia de sfaturi, recomandări și consiliere specializată din partea profesioniștilor în domeniu. Alături de partenerii noștri deja enumerați, încercăm conștientizarea populației asupra importanței prevenției în domeniul cardiologiei și nu numai. Pentru că, așa cum este și sloganul Maxi Farma, noi punem pacienții pe primul loc”, a declarat Silviu Ioniță, manager Maxi Farma Brașov.

Ne dorim să atragem atenția asupra faptului că preventia este metoda cea mai simplă, sigură și ieftină de a contribui la o sănătate mai  bună.  Sperăm ca un  număr cât mai mare de brașoveni să vină alături de noi pentru a afla cum să prevină sau cum să își îngrijească mai bine starea de sănătate”, a subliniat Mihaela Gabor Naidin, director dezvoltare RMN Diagnostica.

În prezent, bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de mortalitate în lume, iar România ocupă locul al III-lea la nivel mondial în acest sens. Peste 62% dintre români mor din cauza bolilor cardiovasculare.

Ziua Mondiala a Inimii este marcată în data de 29 septembrie, începând cu anul 2000, la inițiativa Federației Mondiale a Inimii și sub patronajul Organizației Mondiale a Sănătății și al UNESCO.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia