Home / Actual / Criterii clare pentru acordarea lemnului de foc pentru populaţie în 2018
foto cu caracter informativ

Criterii clare pentru acordarea lemnului de foc pentru populaţie în 2018

Extras din REGULAMENTUL DE ACORDARE MATERIAL LEMNOS CĂTRE POPULAŢIA MUNICIPIULUI SĂCELE

Pot beneficia de cantitate de material lemnos pentru consumul propriu, persoanele fizice cu domiciliul în Municipiul Săcele, care nu desfăşoară activitate economică în sensul reglementărilor comunitare în domeniul ajutorului de stat, precum şi strict pentru consumul propriu al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, asociaţiilor şi fundaţiilor înfiinţate conform legii, care completează o cerere tip, pusă la dispoziţie prin Compartimentul Informaţii Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Săcele, în perioada 01 ianuarie – 31 martie, a fiecarui an calendaristic şi îndeplineşte criteriile de acordare.

 

Criterii de acordare a lemnului de foc și de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm

Pot beneficia de cantitate de material lemnos pentru consumul propriu, persoanele fizice cu domiciliul în Municipiul Săcele, care nu desfăşoară activitate economică în sensul reglementărilor comunitare în domeniul ajutorului de stat, precum şi strict pentru consumul propriu al persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, asociaţiilor şi fundaţiilor înfiinţate conform legii, care completează o cerere tip, pusă la dispoziţie prin Compartimentul Informaţii Cetăţeni din cadrul Primăriei Municipiului Săcele, în perioada 01 ianuarie – 31 martie, a fiecarui an calendaristic,  conform  urmatoarelor criterii de acordare:

I.Pentru lemn de foc

  1. Domiciliul solicitantului să fie în mod obligatoriu în Municipiul Săcele, iar locuinta pentru care se solicita sa fie casă sau apartament în blocuri prevazute cu coşuri de fum din construcţie (ex. Cartier Movilei);
  2. Persoana care a depus cererea în termenul stabilit prin prezentul Regulament, să nu mai fi beneficiat sau sa beneficieze în acel an de “Ajutor pentru incalzire gaz/electricitate sau/şi “Ajutor de incalzire cu material lemons” potrivit legii şi nici de alte ajutoare de incalzire cu gaz/electricitate sau material lemnos acordate prin dispozitie de Primar;
  3. Persoana care a făcut solicitarea, trebuie să facă dovada printr-o factura de utilitati, că locuieste la adresa de domiciliul sau locuinta menţionată în cerere. Pentru ceilalti beneficiari prevazuti in Regulament la art. 2 alin. 2.1, acestia trebuie sa faca dovada sediului social sau a punctului de lucru in care isi desfasoara activitatea. Nu se accepta facturi de telefonie mobila.
  4. Materialul lemnos ce se poate vinde către populaţie, nu se acordă persoanelor pentru care nu există o clădire dată în folosinţă la adresa menţionată în cerere.
  5. Solicitantul trebuie sa faca dovada faptului ca a efectuat serviciul de cosarit la imobilul pentru care a solicitat material lemnos, in ultimii 2 ani. (cu derogare pentru 2018)
  6. Solicitantul trebuie sa nu figureze cu restante la Serviciul de Taxe si Impozite al Municipiului Sacele din anii precedenti.
  7. Persoanele fizice, proprietari de fond forestier, pasuni impadurite sau fanete acoperite cu vegetatie forestiera, din care isi pot acoperi cantitatea de lemn necesara incalzirii locuintelor, de minim10 mc pe an si care au facut sau vor face in anul curent, cerere pentru marcare si exploatare de material lemnos, din parcelele proprietate privata, nu pot beneficia de lemn de foc pentru incalzirea locuintelor, in conditiile prezentului Regulament.

Materialul lemnos pentru foc, precum şi lemn rotund şi despicat de lucru cu diametrul la capătul gros de maximum 24 cm, se poate acorda spre vanzare catre populatie, o singura data/an, daca solicitantul indeplineste criteriile de acordare, in limita cantitatii maxime de material lemnos stabilita de Consiliul local si Regia Publica Locala a Padurilor Sacele – R.A.

Cantitatea maximă de lemn de foc acordată spre vânzare pentru persoanele care indeplinesc criteriile de acordare, este de 10 metri steri/familie, maxim 16 metri steri/locuinta, anual.

Intreg regulamentul va putea fi accesat in curand pe pagina Primariei Municipiului Sacele.

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply