Home / Actual / Credincioşii au sărbătorit hramul bisericii de la Dâmbu Morii

Credincioşii au sărbătorit hramul bisericii de la Dâmbu Morii

Peste 100 de persoane au participat miercuri, 9 septembrie, la sfiintirea bisericii de la Dâmbul Morii, care şi-a sărbătorit hramul, pe Sfinţii Părinţi Ioachim şi Ana, părinţii Maicii Domnului. Programul slujbelor a început încă de marţi, de la ora 19.00, când au fost săvârşite vecernia mare şi acatistul Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, iar ieri, începând cu ora 8.30, s-au oficiat Utrenia şi Sfânta Liturghie. Preotul paroh Constantin Neagovici  i-a avut ca oaspeţi pe protopopul Braşovului, pr. Dănuţ Benga, pr. Raul-Valer Şerban (biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”, Săcele), mai multe feţe bisericeşti din Ţara Făgăraşului, dar şi pe fostul paroh al bisericii de la Dâmbul Morii, pr. Laurenţiu Norocel Milotoiu, care în acest moment păstoreşte credincioşii de la bisericile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sf. Nicolae” din Cernatul, Săcele.
Biserica de la Dâmbul Morii este una din cele trei ale parohiei Văii Timişului, iar construcţia ei a început în anul 2007, când un localnic mutat între timp în Teleorman a turnat fundaţia. De altfel, 80% din tot ce s-a construit până în momentul de faţă s-a realizat cu ajutorul enoriaşilor. Momentan, până la finalizarea lucrărilor, slujbele se ţin la demisolul clădirii, în naos şi pronaos în acest moment fiind amenajata o magazie.
Trebuie să finalizăm clopotniţa, construită în regie proprie şi să amenajăm magazia, pentru a scoate toate materialele din interiorul bisericii şi pentru a le muta acolo”, a spus părintele Neagovici.
Credincioşii care doresc să ajute la finalizarea lucrărilor o pot face prin sponsorizări şi donaţii în contul RO82RZBR0000060008836199 (pr. Paroh Constantin Neagovici 0769700007).
sursa: bzb.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply