Home / Business / COVID-19: Paxlovid, medicamentul Pfizer care reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89% la adultii vulnerabili

COVID-19: Paxlovid, medicamentul Pfizer care reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89% la adultii vulnerabili

O pastila pentru tratarea Covid dezvoltata de compania americana Pfizer reduce riscul de spitalizare sau deces cu 89% la adultii vulnerabili, sugereaza rezultatele studiilor clinice.

Medicamentul – Paxlovid – este destinat utilizarii imediat dupa dezvoltarea simptomelor la persoanele cu risc crescut de boala severa, scrie CNN.

Vine la o zi dupa ce autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a aprobat un tratament similar de la Merck Sharp si Dohme (MSD).

Marea Britanie a comandat deja 250.000 de cure din noul tratament Pfizer, care nu a fost inca aprobat, impreuna cu alte 480.000 de cure de pilula molnupiravir MSD.

Secretarul pentru Sanatate si Asistenta Sociala, Sajid Javid, a numit rezultatele „incredibile” si a spus ca autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie va evalua acum siguranta si eficacitatea acestora.

„Daca este aprobata, aceasta ar putea fi o alta arma semnificativa din arsenalul nostru pentru a lupta impotriva virusului alaturi de vaccinurile noastre si alte tratamente”, a spus el.

Medicamentul Pfizer, cunoscut sub numele de inhibitor de proteaza, este conceput pentru a bloca o enzima de care virusul are nevoie pentru a se multiplica. Atunci cand este luata impreuna cu o doza mica de alta pilula antivirala numita ritonavir, aceasta ramane in organism mai mult timp.

sursa cnn.ro

La Săcele, de luni, doar o parte din școli și grădinițe își deschid porțile pentru cursuri fizice. Unele rămân în online!

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia