Home / Actual / Corpul B al Liceului Tehnologic ”Victor Jinga” ar urma să devină Centru Educațional Multifuncțional

Corpul B al Liceului Tehnologic ”Victor Jinga” ar urma să devină Centru Educațional Multifuncțional

Administrația de la Săcele consideră necesitară și oportună realizărea proiectului “Amenajare și dotare Centru Educațional Multifuncțional în Zona Funcțională”

Este vorba de un proiect gândit a fi finanțat prin intermediul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Gârcini, ce va înghiți aproximativ 3.500.000 lei pentru amenajare și dotare.

Clădirea ce va deveni conform propunerii Centru Educațional și Multifuncțional este corpul B al Liceului Tehnologic Victor Jinga din cartierul Electroprecizia.

Documentatia de avizare a lucrărilor de Intervenție (DALI) a fost întocmită de S.C. EXHIBIT ARHITECTURA  S.R.L, iar valoarea totală a investitiei va fi de 3.496.566,51 lei, dintre care Construcții –Montaj (C+M) 2.833.033,00 lei   

 Totul ar trebui sa fie gata in 18 luni.                        

De ce este nevoie de un astfel de Centru Educațional pentru cei din Gârcini … în Electroprecizia?

Între cele mai importante probleme identificate la nivelul ZUM Zonă Urbană Marginalizată (n.r Cartierul Gârcini) sunt: rezultatele școlare foarte slabe, rata ridicată a abandonului școlar în rândul elevilor cu vârste de peste 14 ani, procentul ridicat de tineri cu vârste cuprinse între 15 și 24 ani care sunt șomeri sau NEET (42%), ponderea mare a persoanelor în vârstă de 15-64 de ani care nu sunt încadrate pe plată formală a muncii (45,8%).

Toate acestea sunt generate de infrastructură educațională deficitară, de lipsa inițiativelor de educație pe tot parcursul vieții și de lipsa unor servicii educaționale suport destinate elevilor și adulților proveniți din familii aflate în risc de exiuziune socială.

Apariția acestui Centru Educațional Multifuncțional ar urma să îi susțină pe cei din Gârcini în recuperărea decalajelor în învățare, pentru obținerea unei calificări sau recalificarea în concordanță cu cerințele pieței muncii, integrarea pe piața muncii.

Unul poate fi pentru tine! Lista completă de joburi disponibile în cadrul Companiei Electroprecizia

 

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia