Home / Actual / Controale la Săcele în privința branșărilor ilegale la rețeaua de electricitate

Controale la Săcele în privința branșărilor ilegale la rețeaua de electricitate

Electrica a anunțat vineri, 23 aprilie, a 3-a descindere în cartierul Gârcini din Săcele, cu întăriri de la Poliție și Jandarmerie.

De această dată au fost prinși în fapt 5 „clienți”, care și-au racordat ilegal casele la rețeua de energie electrică.

 „Din totalul instalațiilor verificate, în data de 23.04.2021, au fost identificate cinci locuri cu consum neautorizat de energie electrică, fără contract de furnizare/racordare la rețea,  prin intervenții artizanale ilegale asupra echipamentelor electroenergetice. Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru utilizatori, întrucât pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică și pot provoca accidente grave, inclusiv electrocutări și incendii”, a precizat Nora Dudiţă, şef Serviciu PR&Comunicare al societăţii Distribuţie Electrică şi Energie România (DEER), într-un comunicat transmis vineri redacţiei.

După prima „vizită”, din 11 februarie, au fost prinți 3 localnici în aceeași situație, iar la a 2-a acțiune, din 25 februarie, au fost nu mai puțin de 14 cazuri penale constatate.

Potrivit legii energiei electrice şi a gazelor naturale (123/2012), intervenţia fără drept asupra instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. 

De asemenea, chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte, a mai precizat sursa citată.

sursa bzb.ro

Bugetul săraciei la Săcele: Doar 1 milion de lei pentru modernizare și reabilitare străzi

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia