Home / Actual / Consilierul UDMR, Géczi Gellért, îi ceartă pe săceleni: “Unde sunteți?”

Consilierul UDMR, Géczi Gellért, îi ceartă pe săceleni: “Unde sunteți?”

Surprins neplăcut de faptul că la o dezbatere publică ce avea ca subiect salubrizarea din municipiu nu s-a prezentat nimeni, Géczi Gellért – consilier local al UDMR a avut o reacție dură pe pagina sa de Facebook: “Cetăţeni ai municipiului Săcele, unde sunteţi?”

Dupa ce a intrat în sală, acesta a descoperit că în afară de cei care au elaborat documentele şi de cei din aparatul de specialitate care asigurau cadrul legal pentru desfăşurarea şedinţei NU ERA NIMENI altcineva…

Géczi Gellért – consilier local al UDMR se aştepta ca dezbaterea de ieri dimineață să nască discuţii aprinse, însă a constatat o absență absolută din partea comunității.

De altfel, era și greu de crezut că într-o zi de marți, la orele 9.30 atunci când sunt la serviciu, săcelenii se vor înghesui să vorbească despre salubritate și coletare selectivă.

Iată întreg mesajul acestuia:

“Cetăţeni ai municipiului Săcele, unde sunteţi?

Primăria Municipiului Săcele, Sala de Şedinţe

3 decembrie 2019, ora 09:15

Având un obicei de a mă uita săptămânal o dată sau de două ori pe informaţiile care sunt postate pe site-ul Primăriei, acum circa o lună am aflat că în data de 3 decembrie, ora 09.00 va avea loc dezbaterea privind Regulamentul de organizare şi funcţionare al serviciului de salubrizare şi deszăpezire din municipiul Săcele, caietul de sarcini şi studiul de oportunitate.

Am avut curiozitatea să descarc documentele de pe site şi să mă uit peste ele, să am unele neclarităţi, observaţii şi propuneri, fapt pentru care am venit azi la dezbatere în speranţa de a obţine clarificări pe acest subiect de MARE importanţă pentru municipiul nostru şi pentru viaţa noastră săceleană de zi cu zi.

Întârziind vreo cinci minute faţă de ora stabilită şi în virtutea evenimentelor întâmplate nu demult în Săcele cu privire la accesul opiniei publice la fel şi fel de subiecte discutate şi dezbătute de autoritatea publică locală am crezut că voi întâlni câţiva oameni interesaţi de subiect, şi chiar mă aşteptam ca dezbaterea de azi să nască discuţii aprinse, căci despre asta ar fi fost vorba, ca azi fiecare cetățean simplu să vină și să-și spună părerea, să profite de această oportunitate, dar…

PAM-PAM…

Am intrat in sală, unde alături de cei care au elaborat documentele şi cei din aparatul de specialitate care asigurau cadrul legal pentru desfăşurarea şedinţei NU ERA NIMENI altcineva…

Şi acum urmează:

1. Voi primi o căruţă de comentarii în care mi se va spune că daaaaaa, păi cum să organizezi o şedinţă atât de importantă la ora 9 dimineaţa când toată lumea lucrează??? Ruşine să le fie celor care au organizat aşa ceva, când nimeni nu poate participa! FALS. De exemplu ultima dezbatere pe acest subiect al salubrizării a fost organizat de subsemnatul, în calitate de viceprimar la vremea respectivă, de la ora 16 sau 17 după-amiaza, şi sigur că a avut o popularitate triplă faţă de şedinţa de azi, când au venit trei cetăţeni interesaţi în loc de unul, dar şi aşa, interesul la dezbatere a fost aproape spre zero. Aşa că nimeni nu poate invoca această scuză din punctul meu de vedere că ora aleasă a fost nepotrivită. În alte situaţii indiferent de oră am văzut interes din partea unora (cu scuzele de rigoare şi cu respectul cuvenit celor care într-adevăr nu se regăsesc în descrierea ce urmează s-o fac), mai ales atunci când se şi filmează, şi cu un pic de talent actoricesc să facă dintr-o şedinţă publică un adevărat reality-show, că doar deh, să vadă cetăţenii că am fost acolo, am deschis gura, am ţipat ca din gaură de şarpe şi m-am bătut cu cărămida-n piept până când n-am mai rezistat pentru drepturile lor, că doar aşa trebuie făcut, nu? Ce să caut eu acolo unde nu mă pot etala? Hai să fim serioşi!

2. Alţii vor spune: Unde era dom’le pe site, că eu m-am uitat şi nu era nimic, au ascuns-o ăştia bine, să nu cumva s-o vadă cineva, că doar deh, s-a făcut dezbaterea de faţadă, că până la urma urmei trebe să câştige X sau Y. FALS. Anunţul a apărut pe 1 noiembrie la secţiunea “Anunţuri” pe www.municipiulsacele.ro cu toată documentaţia aferentă, clar, scurt şi la obiect. Totul s-a făcut transparent, dezbaterea a avut loc, am spus ce am avut de spus, s-a trecut în procesul-verbal de şedinţă şi s-a înregistrat totul, aşa că să mă scutească cei care ar avea această opinie.

Şi la final, am stat o oră, am lămurit ce am avut de lămurit şi am venit acasă, rămămând cu o amărăciune, un gust amar despre tot ceea ce s-a întămplat, şi aşteptându-mă ca la momentul oportun subiectul salubrizării şi deszăpezirii la Săcele să fie “Circul Piculini”! Sper să greşesc!”

Transportul metropolitan se extinde în județ. Săcelele NU intră deocamdată în planuri

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia