Home / Actual / Stop impozitării injuste: Consilierii PNL din Săcele cer o analiză a zonării municipiului
Mortgage calculator. House, noney and document.

Stop impozitării injuste: Consilierii PNL din Săcele cer o analiză a zonării municipiului

Am militat, încă dinaintea începerii mandatului de consilier, pentru corectitudine și transparență la nivelul Administrației Locale și mulțumită vouă am ajuns în poziția din care pot să fac aceste lucruri.

Locuitorii din Săcele plătesc uneori impozite injuste, în special din cauza faptului că există neconcordanțe între zona de impozitare stabilită și realitatea din teren, lucru ce afectează direct valoare impozitului pe imobile plătit de aceștia.

Astfel, se ajunge la situații anormale în care proprietăți ce nu au canalizare, asfalt sunt în Zona A de impozitare. Corectarea acestor anomalii este obligatorie și de aceea am demarat, împreună cu colegii mei din PNL Săcele, un proiect de re-zonare a Municipiului.

Această modificare va trebui făcută în luna mai 2017 și va avea impact asupra impozitelor aferente anului 2018.

Din păcate, normele de aplicare ale Codului Fiscal fixează luna mai ca singura perioadă în care se pot aduce modificări zonării, deci pentru anul 2017 zonele rămân cele existente.

Sistemul pe care îl propunem este unul transparent, care să țină cont de numeroase criterii cum ar fi: drumuri asfaltate, existența alimentării cu apă și a canalizării, distanțe până în centru, până la cea mai apropiată stație de autobuz, sau până la cea mai apropiata grădiniță sau școală.

nitescu De asemenea, în calendarul propus executivului, am prevăzut o perioadă de aproximativ 3 luni pentru „cartografierea” zonelor din perspectiva noilor criterii, astfel încât realitatea din teren să corespundă cu realitatea scriptică.

Sperăm, așa cum am solicitat, o colaborare strânsă cu executivul în vederea îndeplinirii acestui demers.

Ciprian Nitescu, Consilier local PNL

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply