Home / Actual / (Comunicat de presă) ”Tot ceea ce au încercat câțiva consilieri săceleni este să respecte legea, să apere banul săcelenilor, iar asta le-a atras ura lui Popa Virgil”
fotomontaj

(Comunicat de presă) ”Tot ceea ce au încercat câțiva consilieri săceleni este să respecte legea, să apere banul săcelenilor, iar asta le-a atras ura lui Popa Virgil”

”Stimați săceleni, stimaţi locuitori din Baciu şi Turcheş!

În acest mandat administrativ am respectat legea, buna cuviință, am militat pentru cheltuirea corectă a banului public, dar și pentru verificarea calității lucrărilor publice.

Referitor la acuzaţiile manipulatoare şi tendenţioase pe care primarul PSD, inginerul Virgil POPA, le face acuzator la adresa consilierilor locali PNL din Săcele, printr-o notificare băgată în cutiile poştale, ne vedem obligaţi să facem următoarele precizări obiect menite să facă lumină.

Scrisoarea cu pricina este clasică pentru Popa Virgil și PSD. Conține frânturi de adevăr, manipulare și multă auto-victimizare.

Din nou apelăm la logica dumneavoastră şi vă întrebăm: Cum poate un partid aflat în minoritate în Consiliul Local Sacele să blocheze proiecte?

Răspunsul este foarte CLAR. Nu poate! Popa Virgil are la indemana o majoritate subtire, dar care ii permite sa faca cedoreste la Sacele.

Este timpul ca acest primar vremelnic, ce isi doreste sa conduca dictatorial pentru eternitate localitatea, sa isi asume si esecurile … nu doar sa se laude cu materiale scrise sau audio-video platite din banii sacelenilor.

Dar mai important decât asta este să precizam că niciodată consilierii PNL nu au încercat să blocheze proiecte la Săcele. Nici nu vrem sa facem asta, nici nu permite artimetica politică.

REVENIM LA SITUAȚIA ACTUALĂ:

1. În şedinţa ordinară de Consiliu Local din data de 29 iulie 2021, consilierii locali PNL Săcele NU AU VOTAT ÎMPOTRIVĂ la nici un punct din cele 40 aflate pe ordinea de zi, aşa cum a mințit primarul in trecut, fapt ce se poate demonstra vizualizând înregistrarea şedinţei ce se va publica pe internet de către primărie (dacă vor avea curajul să o publice).

2. Consilierii locali PNL au votat ABŢINERE la unele puncte de pe ordinea de zi unde primarul a cerut bani, dar nu s-a justificat cu documente sumele cerute.

În cazul incriminat al canalizării în zona Baciu şi Turcheş primarul a cerut suplimentarea cu 1.250.000 lei la rectificarea bugetară (punctul 3) fără a spune ce face cu aceşti bani, pe ce străzi vrea să mai bage canalizarea, ce lungime de canalizare, câţi locuitori va deservi, ce capacitate va avea canalizarea sau alte caracteristici tehnice şi indicatori tehnici specifici canalizărilor menajere.

Deci nimeni nu a putut justifica de ce s-au cerut exact 1.250.000 lei, de unde reiese această valoare şi de ce suma solicitată nu a fost de 1.300.000 lei sau de 2.000.000 lei sau 980.000 lei de exemplu. Avansarea unor sume ,,după ureche” este un obicei vechi şi ILEGAL al primarului.

Legea finanţelor publice locale nr.273/2006 specifică la articolul nr.25 litera f) obligă primarul să justifice orice cheltuială de investiţii introdusă în buget , primarul nu poate cere ,,din burtă” ce sume vrea, iar consilierii locali să-i aprobe orice cerere nejustificată.

Tot ceea ce au încercat consilierii săceleni ai PNL este să respecte legea, să apere banul săcelenilor, iar asta le-a atras ura lui Virgil Popa.

3. În ceea ce priveşte lucrările de canalizare făcute până acum în Baciu şi Turcheş calitatea proastă a lucrărilor este vizibilă de toată lumea, în urma lucrărilor de slabă calitate, dar plătite cu bani grei din bugetul săcelenilor au rămas drumuri cu aspect de albie de râu, pur și simplu impracticabile.

La recepţia acestor lucrări nu a fost chemat nici un consilier local, deşi din comisiile de recepţie este obligatoriu să facă parte şi consilierii locali. În plus nimeni din consiliul local nu are acces la dosarele lucrărilor şi la plăţile făcute, practic aprobăm bani care nu ştim pe ce se duc.

Această situaţie este INACCEPTABILĂ, consilierii PSD şi UDMR sunt practic ca nişte păpuşi cu telecomandă ale primarului care aprobă orice fără să ceară lămuriri şi justificări, iar rezultatul acestor practici se vede cu ochiul liber peste tot în Săcele, un ,,municipiu” care arată mai rău ca un cătun, dar care în schimb cheltuieşte o căruţă de bani pe incompetenţa firmelor de casă ale primarului.

4. Un alt motiv pentru care Consilierii locali PNL au votat cu ABŢINERE la rectificarea bugetară, a fost faptul că primarul a propus scoaterea de pe lista de investiţii aferentă anului 2021, a două obiective deosebit de importante pentru Săceleni – Execuţia transformării Centrului de zi în CREŞĂ – precum şi – Execuţia Sălii de Sport de la Scoala Gimnazială nr. 4 ,,Fraţii Popeea”, investiţii stringent necesare, promise cu surle şi trâmbiţe în campania electorală, dar de care a uitat subit când a fost vorba de a le pune în practică.

Stimați săceleni, am mai afirmat că nu suntem perfecţi, mai avem lucruri de învățat şi suntem constienţi de asta, însa PNL Săcele are consilieri ce acţionează în interesul cetăţeanului, pentru cheltuirea judicioasă şi legală a banilor din bugetul Săcelelui şi nu vom face niciodată parte din jocurile politicianiste şi pline de ilegalităţi ale primarului Virgil Popa.

Aşa am jurat cu mâna pe biblie la început de mandat şi aşa vom face până la finalul mandatului nostru!”

comunicat politic al PNL Săcele

(VIDEO) Cât teren are Primăria Săcele și de ce sunt refuzați tinerii care cer un lot pentru a construi o casă?

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia