Home / Actual / Comunicat de presă: “PNL nu acuză, ci prezintă fapte și cifre reale”

Comunicat de presă: “PNL nu acuză, ci prezintă fapte și cifre reale”

Urmare a informării executivului municipiului Săcele ca răspuns la articolul PNL Săcele privind accesarea de fonduri prin PNDL prin care executivul, așa cum reiese din titlu, dorește să restabilească adevărul, PNL Săcele face următoarele precizări : 

PNL nu acuză, ci prezintă fapte și cifre reale, astfel că restabilirea adevărului, așa cum insinuează executivul primăriei, nu este necesară. În schimb, în ceea ce privește proiectele enumerate de către executivul primăriei sunt necesare precizări pentru a fi mai aproape de adevăr.

Astfel, voit sau nu, informarea executivului prezintă o listă de finanțări dintre care unele sunt doar în curs sau doar inițiate, parte dintre ele nefiind întocmite de către executivul primăriei:

  • Realizarea unui nou drum forestier în UAT Săcele – proiect întocmit și depus de către RPLP RA, societate aflată sub tutela Consiliului Local
  • Elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locala a comunității Gârcini, municipiul Sacele” – proiect întocmit de către Grupul de Acțiune Locală, în care municipiul Săcele este membru fondator
  • Asigurarea funcționării GAL Gârcini – din nou, proiect al GAL-ului
  • Strategia de Dezvoltare Locală a comunității Gârcini, municipiul Săcele – din nou, proiect al GAL-ului
  • Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim ambulatoriu pentru populaţia judeţului Braşov – proiect întocmit și depus de către Spitalul Municipal Săcele. 
  • Proiect pentru dezvoltarea serviciilor medicale – proiect întocmit și depus de către Spitalul Municipal Săcele. 

Referitor la proiectele derulate prin PNDL, trebuie menționat că acestea au fost demarate in 2013 (HCL90/2013HCJ 272/2013), urmând ca în anii ce au urmat să se continue procedura, să se aprobe de către consilierii locali SF-ul și să se încheie contractul de finanțare. 

Astfel, din aproximativ 51.650.000 RON ce reprezintă totalul sumelor prezentate în informare (atât cele în curs sau aprobate spre finanțare cât și cele în curs de aprobare), executivul primăriei a atras un total de 12.428.872 RON (dacă socotim și proiectele finanțate prin PNDL), adică sub un sfert din sumele totale. 

În ceea ce privește necesitatea intabulării proprietăților municipiului pentru a putea realiza investiții, executivul primăriei este parțial în eroare.

În primul rând deoarece conform Ghidurilor de finanțare, majoritatea proiectelor acceptau ca dovadă a proprietății lista bunurilor de inventar ale localității.

În secundar, trebuie făcută precizarea că toate străzile din intravilanul vechi al municipiului sunt intabulate, acum fiind vorba doar de o actualizare. 

conform comunicat Organizatia PNL Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia