Home / Actual / Complexul de Reabilitare Şcolară Brădet este din ce în ce mai „verde”

Complexul de Reabilitare Şcolară Brădet este din ce în ce mai „verde”

Aproximativ 70 de voluntari de la Asociaţia Viitor Plus şi de la Electrica, cu sprijinul Fundaţiei Sera Romania, se află în aceste zile la Complexul de Reabilitare Şcolară Brădet unde au început să confecţioneze şi să monteze patru colectoare solare.

Colectoarele solare vor fi folosite pentru producerea apei calde necesare activităţii de hidroterapie de la Centrul de Recuperare pentru Copilul cu Handicap din cadrul complexului.

La Complexul Brădet sunt funcţionale, încă din luna iunie 2017, alte trei panouri solare, care au fost achiziţionate de Cheltenham College, din Anglia (2 panouri), şi School Aid România, din Irlanda (1 panou), ele fiind montate de angajaţii complexului.

Aceste panouri solare au fost montate pentru a reduce cheltuielile pentru energia electrică şi/sau a combustibilului solid, dar şi pentru grija faţă de natură, în contextul diminuării gradului de poluare. Prin utilizarea acestor surse alternative de energie se estimează o economie de aproape 2 MW.

au precizat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Braşov

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply