Home / Actual / Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat măsuri suplimentare pentru a preveni contaminarea cu COVID-19

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a luat măsuri suplimentare pentru a preveni contaminarea cu COVID-19

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE INSTITUŢIA PREFECTULUI – JUDEŢUL BRAŞOV COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

HOTĂRÂREA Nr. 24 din 07 octombrie 2020

privind instituirea unor măsuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus (COVID – 19) la nivelul judeţului Braşov.

Având în vedere prevederile H.G. nr.782/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 07.10.2020, ora 11.00

HOTĂRĂŞTE:

Art. 1 Se vor intensifica activităţile de control privind respectarea măsurilor deja impuse de purtare a măştii, igiena mâinilor şi distanţare fizică in locurile aglomerate (pieţe, mijloace de transport în comun, zone de circulaţie intensă) prin: mesaje de avertizare, publicitate, intervenţia forţelor de ordine.

Art. 2 Se vor decala orele de început şi sfârşit ale activităţii la nivelul instituţiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf.

Art. 3 Se va organiza munca la distanţă în instituţii publice, acolo unde este posibil, pentru a reduce aglomerarea din birouri.

Art. 4 Se interzice desfăşurarea de evenimente publice (concerte, târguri, bâlciuri, evenimente sportive şi de agrement) care favorizează aglomeraţii de persoane, al căror număr nu poate fi controlat şi în perimetre greu delimitabile. Aceste măsuri nu afectează activităţile deja reglementate prin Hotărâri anterioare, cum ar fi teatre, operă, cinematografe.

Art. 5 Se recomandă ferm purtarea măştii pe toata durata deplasării în afara domiciliului,

Art. 6 Se recomandă ferm ca persoanele vulnerabile (vârstnici, persoane cu istoric medical) să evite frecventarea locurilor publice aglomerate. Se vor implementa sisteme de prioritate pentru aceste persoane. Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor implementa aceste măsuri în locurile aglomerate stabilite prin hotărârile acestora.

Art. 7 Unităţile de învăţământ de pe raza localităţilor cu incidenţa cumulată de peste 3/1000 locuitori vor funcţiona în „scenariu roşu”, pentru o perioadă de 14 zile.

Art 8 Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov va comunica în regim de urgenţă prezenta hotărâre către conducerea unităţilor de învăţământ prevăzute la art. 7 şi va monitoriza aplicarea măsurii,

Art. 9 Se interzice organizarea de evenimente publice care implică adunări de mai multe persoane pe durata următoarelor 14 zile în localităţile cu incidenţă de peste 3/1000 de locuitori.

Art. 10. Se introduce obligativitatea igienizării spaţiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către Asociaţiile de Proprietari,

Art. 11. Autorităţile locale au obligaţia de a efectua lucrări de dezinfecţie a spaţiilor publice pe care le au în administrare.

Art 12. Organizarea de sărbători religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea, fără participarea persoanelor/pelerinilor din alte localităţi.

Art. 13 Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o raza de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Braşov.

Art. 14 Prezenta hotărâre intră în vigoare la data emiterii.

Art. 15 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei” al judeţului Braşov, prin Secretariatul Tehnic Permanent, va comunica prezenta hotărâre tuturor membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

Art. 16 Instituţia Prefectului – Judeţul Braşov va comunica prezenta hotărâre, în regim de urgenţă, către Primăriile localităţilor cu incidenţa cumulată de peste 3/1000 locuitori.

Art. 17 Prezenta hotărâre se publică pe site-ul oficial al Instituţiei Prefectului Judeţul Braşov.

Cifrele reale: 14,3% din săcelenii cu drept de vot l-au preferat pe Virgil Popa. Restul au ales pe altcineva sau nu au votat deloc

Electrica lucrează pe 3 străzi în Săcele unde furnizarea de electricitate va fi oprită

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia