Home / Actual / Clusterul ETREC intră în rândul fondatorilor GAL-ului de la Săcele

Clusterul ETREC intră în rândul fondatorilor GAL-ului de la Săcele


Despre clusterul ETREC

Scopul constituirii acestui cluster ETREC este acela de a contribui prin mijloace preponderent economice la dezvoltarea economică, socială şi culturală a întregii zone geografice în care clusterul activează.

Obiectivul strategic pe termen mediu şi lung este acela de a conferi acestui cluster, prin activitatea pe care o va desfăşura, prin cooptare de noi membri şi prin parteneriatele strategice pe care le va realiza cu alte structuri similare din ţară şi din străinătate, statutul de cluster naţional şi de pol de excelenţă în domeniul electrotehnic.

Structura industriilor dezvoltate de mediul industrial în care activează clusterul ETREC stabileşte domeniile strategice de dezvoltare a acestuia pe 4 direcţii principale:

  • Motoare, generatoare şi acţionări electrice
  • Energii regenerabile
  • Echipamente electrice şi electronice auto
  • Logistică şi servicii suport.

Despre GAL-ul de la Săcele

Noul instrument de dezvoltare teritorială propus de Comisia Europeană pentru perioada de programare 2014-2020, în vederea combaterii sărăciei și a excluziunii sociale de la nivel urban, prin stimularea implicării comunităților în dezvoltarea locală, prin formarea unui parteneriat local și implementarea unor Strategii de Dezvoltare Locală (SDL), reprezentat de Dezvoltarea Locală plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC).

Despre un succes al ETREC

Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI) a anunţat rezultatul favorabil privind aprobarea finanţării proiectului CONTOR SMART.

Acest proiect are o valoare de 1.443.971 lei (co-finantare SC Electroprecizia SA de 300.000 lei), si se va derula pe o perioadă de 2 ani (10.10.2016 – 30.09.2018).

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply