Home / Actual / Ciprian Sterpu, despre un Săcele mai verde, mai frumos: A apărut oportunitatea fondurilor pentru mini-păduri urbane

Ciprian Sterpu, despre un Săcele mai verde, mai frumos: A apărut oportunitatea fondurilor pentru mini-păduri urbane

  • A sosit momentul pentru a transforma municipiul Săcele într-un loc mai sănătos și mai primitor, unde natura și omul coexista in armonie.
  • Fiecare pădure urbana nouă înseamnă un pas înainte spre un viitor mai verde si mai sustenabil.
  • Pădurea urbană este un mod practic de înverzire a unor spații urbane mici ce pornesc de la câteva zeci sau sute de metri pătrați

Ieri a avut loc evenimentul de lansare a apelului de proiecte pentru dezvoltarea de păduri urbane în orașele din România.

Aceasta inițiativă are potențialul de a aduce schimbări transformative si durabile in calitatea vieții urbane, prin construirea de spatii verzi reziliente și sustenabile, reprezentând un pas crucial în combaterea problemei grave a poluării urbane și pentru îmbunătățirea calității aerului.

Finanțarea ce vine prin Planul National de Redresare și Reziliența (PNRR), dispune de un buget impresionant de 30 de milioane de euro, destinat pentru amplificarea spatiilor verzi in mediul urban.

Ghidul de finantare acum aprobat, este timpul sa verificam dorinta administrativă locală, fara de care nu se pot materializa astfel de proiecte.

Imi doresc ca municipiul Săcele sa beneficieze de avantajele aduse de padurile urbane, iar prin asta să contribuim la educarea si sensibilizarea publicului larg cu privire la importanta protejarii mediului inconjurator si a valorilor ecologice.

Vom avea astfel un oras mai verde si mai frumos!

„Crearea de păduri urbane”, răspunde unei nevoi acute de ameliorare a calității aerului si de contracarare a efectelor nefaste ale poluării urbane. Păduri urbane proiectate strategic, vor servi drept oaze de prospetime si sanatate in inima urbana, contribuind la un mediu de viata sustenabil si echilibrat.

De astazi, autoritatile locale si alte entitati eligibile vor putea accesa fondurile alocate, in vederea implementarii de proiecte de creare a padurilor urbane.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia