Home / Actual / Cimitirul Municipal Săcele a rămas la stadiul de proiect. Nici exproprierile nu s-au realizat încă!

Cimitirul Municipal Săcele a rămas la stadiul de proiect. Nici exproprierile nu s-au realizat încă!

Criza locurilor de veci continua la Săcele, deoarece ceea ce trebuia să fie astăzi Cimitirul Municipal Săcele a rămas un proiect încă în chinurile facerii.

În august 2020, în plină campanie electorală, primarul Popa Virgil promitea că proiectul este unul prioritar.

Conform spuselor de atunci, cimitirul municipal urma sa deserveasca toate confesiunile religioase din municipiu și trebuia să fie amplasat în prelungirea actualului cimitir de pe strada Tărlungului, pe o suprafață de 10 ha.

Cum zona respectivă este formată din terenuri agricole aflate în proprietate privată, aici urmau exproprieri.

4 ani mai târziu, in 2024, proiectul nu a avansat mai deloc.

Proprietar de teren din zonă: Nu știm nimic despre valoarea de expropriere, nu ne-a spus nimeni nimic!

Publicatia Saceleanul.ro a discutat cu câțiva proprietari ai unor parcele aflate în zonă și care urmau să fie compensați pentru aceste suprafețe.

Niciunul dintre cei ce urmează să fie expropriați nu știa despre stadiul procedurii.

Nici despre valoarea ce urmează să o primească nu se știe nimic, dovadă că proiectul este înghetat probabil prin sertarele administrației locale sau, mai grav, nu sunt fonduri pentru expropriere.

În tot acest timp, criza locurilor de veci continuă la Săcele, o criză de care sunt afectate toate cultele, fără perspective rapide de soluționare.

Partea a II-a. Aici sunt banii dumneavoastră! Caracatița PSD … 780.000 lei în 2023, deja 520.000 lei în 2024 – Saceleanul

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia