Home / Actual / Ce păcat! PSD amputează aplicatia “Inspectorul Pădurii”

Ce păcat! PSD amputează aplicatia “Inspectorul Pădurii”

“Inspectorul pădurii”, o aplicatie a cărei eficiență a fost amplu demonstrată este amputată de PSD , prin decizia ministrului Doina Pană.

Desi infracțiunile forestiere au scăzut cu aproape 47% în doar un an de la lansarea aplicatiei “Inspectorul padurii”, aceasta este in pericol de a fi transformată într-un instrument inutil de catre PSD.

În prezent, cetățenii au acces la 2 unelte de monitorizare a transporturilor de lemn din România denumite Inspectorul Pădurii: aplicația de mobil și pagina web.

Aplicația este folosită cu precădere de către publicul larg (60.000 de instalări). În doar câteva luni de la lansare, cu ajutorul ei au fost identificate aproape jumătate din cele 9.444 de cazuri de tăiere ilegală la nivel național.

Site-ul inspectorulpadurii.ro este folosit îndeosebi de către jurnaliștii de investigație care au adus dovezi certe privind exploatarea ilegală a pădurilor României.

Primele amputări ale funcționalităților Inspectorul Pădurii au avut deja loc.

În ultimele luni a dispărut de pe site posibilitatea de a verifica coordonatele GPS ale camioanelor. Apoi, perioada de timp în care se putea verifica un transport de lemn a fost redusă la 3 zile.

Acum, inspectorulpadurii.ro nu va mai fi întreținut deloc. Imaginile satelitare nu vor mai fi încărcate. Cu alte cuvinte, el devine inutil. Scuza oficială: neînțelegerile ministerului cu firma dezvoltatoare.

Să nu blocăm accesul cetățenilor la singurul instrument de verificare a legalității transporturilor de lemn din România!

Sustine si tu! AICI: Inspectorul Pădurii

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply