Home / Administratie / Cat costa un spital pentru 30.000 de locuitori?

Cat costa un spital pentru 30.000 de locuitori?

“Chetă pentru spitalul din Rupea” este un titlu din presa locală (vezi bzb.ro) care ar trebui să tragă un semnal de alarmă şi pentru Săcele. Unitatea medicală din Rupea are nevoie de 350.000 de lei  (3,5 miliarde lei vechi) pentru a-şi putea continua activitatea până la sfârşitul anului 2014, bani ce au fost solicitaţi consiliului judeţean Braşov de către autorităţile din Rupea.

Pe lângă această sumă, spitalul din Rupea, ce deserveşte oraşul şi alte 9 localităţi din zonă totalizând împreună 30.286 de locuitori, mai are nevoie de 150.000 bani necesari pentru modernizarea şi utilarea ambulatoriului unităţii sanitare.

Prin comparaţie, spitalul din Săcele va deservi peste 45.000 de locuitori, dacă vom însuma doar populaţia oraşului nostru şi pe cea a localităţii Tărlungeni. Deci, ne putem aştepta la cheltuieli de administrare asemănătoare sau chiar mai mari decât cele ale unităţii de la Rupea, bani ce vor trebui plătiţi de bugetul local.

Vom reveni cu acest subiect!

(foto articol newsbv.ro)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

3 comments

  1. Stimati concetateni, glumiti? Observ cu stupoare si neliniste ca oameni tineri cu mintea deschisa, pun problema de maniera asta. Eu va recomand sa ne batem capul cum si de unde sa atragem bani mai multi, NICIDECUM ce sa mai desfiintam pentru a nu cheltui bani de la bugetul orasului!!!

  2. Am participat in 25 iunie a.c. la la un seminar legat de accesul la finantare in perioada 2014-2020 atat al institutiilor publice cat si a mediului de afaceri. Recunosc ca pe mine m-a interesat posibilitatea atragerii de fondurilor europene destinate activitatii firmei mele,dar tot aici am aflat si ca in cadrul Programului Operational Regional au fost alocate 6,47 miliarde Euro,din care 500 milioane Euro destinate spitalelor de stat,institutiilor medico-sociale si spitalor private.Dupa cum stiu eu, la Primaria Sacele exista un birou destinat Proiectelor Europene si cred ca ar fi timpul ca cei care lucreaza acolo sa puna mana pe calculator si sa inceapa sa scrie proiecte care sa aduca bani si pentru spitalul nostru. Acum ar fi momentul oportun! Pentru informatii suplimentare ii rog sa studieze urmatoarele site-uri. http://www.fonduri-eu.ro si http://www.inforegio.ro.

  3. Izabella Paniti aceasta este atitudinea constructiva!!! Daca cei ce conduc destinele orasului nostru ar gandi asa, daca s-ar informa si daca ar reactiona in timp util…soarta Sacelelui s-ar putea schimba!
    Aceasta este atitudinea normala a unui manager din domeniul privat dornic sa acumuleze informatii si sa faca performanta. Functionarii publici nu au interes sa faca PERFORMANTA…

Leave a Reply