Home / Actual / Casele sociale din Gârcini: Puține, neîncepute, dar ”promise deja pe ochi frumoși”

Casele sociale din Gârcini: Puține, neîncepute, dar ”promise deja pe ochi frumoși”

  • Fotografii frumoase, cu case, copaci și mașini parcate în fața lor, de fapt niste minciuni, rupte de realitatea zonei.
  • S-au promis peste 125 de locuințe sociale, se vor face 24, dar NU s-a apucat nimeni de lucru deocamdată
  • Locuitorii spun că ”deja sunt promise unora, pe ochi frumoși”

Pentru a veni în sprijinul familiilor defavorizate care trăiesc în cartierul Gârcini, s-a semnat un contract cu finanțare europeană în valoare de 9.708.697 lei privind realizarea proiectului “Construire locuințe sociale în cartierul Gârcini din Municipiul Săcele”.

Pe o suprafaţă de teren de 7.400 mp urmează să fie amenajate 6 case cu un total de 24 de locuinţe pentru a veni în sprijinul unui număr de 96 de persoane.

Mai nimic fata de necesarul zonei, dar si de 5 ori mai putine decat au fopst promise acum cativa ani.

De fapt, locuintele sociale din Garcini sunt o simpla campanie electorala deocamdata, una prin care primarul Popa Virgil vrea sa ia voturile din zona in 2024.

Realitatea: Nu s-a inceput nimic, iar casele trebuiesc terminate in 6 luni!!

Presa județeană ia peste picior această inițiativă și întreabă dacă nu cumva locuințele vin la pachet și cu autoturismele din imagini??

Cum vor fi aleși cei ce vor ocupa aceste locuințe sociale, nimeni nu știe cu exactitate, însă oamenii din Gârcini nu mai au încredere în actuala administrație și chiar spun ca nu mai cred în promisiunile primarului Popa Virgil.

Cu ajutorul unei finanțări nerambursabile obținute prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, edilii au început demersurile pentru amenajarea acestui proiect, iar documentația tehnică privind impactul asupra mediului este în curs de avizare la Agenția pentru Protecția Mediului Brașov.

Cele 6 case, fiecare cu 4 unități locative, vor fi amplasate la intrarea în Gârcini dinspre Brădet și vor oferi un acoperiș deasupra capului pentru 96 de persoane.

Fiecare locuință va fi dotată cu centrală termică proprie pe gaz și băi complet utilate, ceea ce reprezintă un lux în multe din gospodăriile din zonă, unde nu există canalizare.

Pe o suprafață de teren de 3.800 mp, va fi amenajată și o zonă verde, iar un aliniament de platani va fi plantat ca perdea de protecție.

Terenul pe care va fi construit ansamblul va fi scos din fondul forestier, însă Primăria va oferi teren în compensare pentru reîntregirea pădurii, astfel încât impactul asupra mediului să fie minim.

În acest fel, Primăria din Săcele vrea să demonstrează un angajament real față de comunitate și să oferă o soluție durabilă pentru nevoile locative ale familiilor defavorizate din Gârcini.

Desigur, doar pentru câțiva din cei multi ce au nevoie acolo.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia