Home / Actual / Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea a VI-a)

Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea a VI-a)

Rețeta succesului patentată de PSD este simplă! Folosirea contractelor din banii publici ca principală sursă de venituri în activitatea comercială a apropiaților, o adevărată clientelă de partid.

Am ajuns la episodul 6 și nici la jumatate nu suntem!

Atât de multe firme stau înfipte în bugetul local de unde sug resurse însemnate, majoritatea la suprapreț plătite de o administratie pesedistă amabilă cu clienții politici.

Totul cu binecuvantarea și sub stricta observație a lui Virgil Popa, cel care s-a laudat că nimic nu mișcă în primărie fără știrea lui.

Coincidență sau nu, odată cu preluarea mandatului de primar al pesedistului Popa, Caucazul Mare Comal SRL începe să crească.

Societatea începe să primească contracte/comenzi de la primarie si alte substructuri cu atribuire directă și își dublează în doar un an cifra de afaceri și numărul de angajați. DETALII AICI!

Caucazul Mare Comal SRL, ”Zeii lucrărilor publice la Săcele”

Firma săceleană menționată mai sus este un caz simptomatic de super-competență locală. 

Dincolo de faptul că este controlată de apropiați ai pesedistului Popa, având chiar și candidat din familie pe lista PSD pentru consiliul local … ei bine, compania cu pricina este capabilă să facă DE TOATE!

Taie copaci, îngrijește spatii verzi, zidește, tencuiește, reabilitează termic, montează garduri, repară piețe agroalimentare, face lucrări la școlile din Săcele, la spitalul din Săcele, la primăria din Săcele … toate acestea cu un numar redus de angajați ceea ce ridică semne de întrebare asupra posibilității subcontractărilor acestor lucrări.

În luna iulie a acestui an, în doar 2 zile, compania a primit lucrări publice de peste 100.000 lei, conform tabelului de achiziții.

Așa cum vă spuneam în episodul anterior (AICI!) pesediștii săceleni pur și simplu nici nu se mai feresc, iar oamenii din domeniu au început să vorbească despre aceste lucrări primite pe bandă rulantă de companii de casă.

”Dacă mă întrebați pe mine, această situație este de anchetat (n.r de autoritățile competente)”, spune un cunoscut manager din Săcele despre legatura dintre Caucazul Mare Comal SRL și contractele publice.

Până să ajungă în atenția autorităților aceasta situație, noi vom continua dezvăluirile care devin din ce în ce mai interesante pentru săceleni.

Mai așezăm o piesă în acest puzzle complicat!

Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea a V-a)

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia