Home / Actual / Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea a I-a)

Caracatița roșie de la Săcele 2016-2020: Firmele (partea a I-a)

Pesedistii din Sacele se imbogatesc din bugetul orasului

Daca majoritatea firmelor din Sacele si-au diminuat cifra de afaceri si au suferit odata cu trecerea prin acesta pandemie de COVID-19, nu acelasi lucru se intampla cu o categorie distincta.

Este vorba de cateva societati comerciale ce sunt controlate direct sau din umbra de pesedisti sau de intimi colaboratori de-ai primarului pesedist Virgil Popa.

Fie ca sunt manageriate de membri de partid, vechi prieteni de-ai edilului sef sau chiar rude, aceste firme prospera printr-o modalitate foarte simpla.

Toate folosesc o reteta a succesului patentata de PSD si anume folosirea contractelor din banii publici ca principala sursa de venituri in activitatea comerciala.

Paris, amicul din umbra al primarului pesedist

Despre Paris Miret, colaboratorul fidel al primarului Virgil Popa, a scris chiar si presa judeteana.

Dosarul ‘’Patinoarul’’ a facut ceva valuri si a ajuns in atentia autoritatilor. Pe surse, acestea urmeaza sa intre in forta in paine imediat ce majoritatea parlamentara se va schimba dupa alegerile din aceasta iarna.

Tot pe surse, prejudiciul produs bugetului local a fost de peste 300.000 lei socotind aici inchirierea patinoarului, a perechilor de patine, pregatirea si amenajarea terenului unde a fost amplasat acesta, costul cu utilitatile, dar si incasarile din intrari si chirii.

De fapt, primaria condusa de Virgil Popa nici nu a putut raspunde exact la intrebarea legata de numarul de persoane care a intrat pe patinoar la Sacele si cate din acestea au inchiriat patine. Vorbim desigur de anul 2017!

Pesedistii se ascund in spatele unui ‘’nu stiu’’ ce devoaleaza incompetenta unor oameni votati sa pazeasca banii sacelenilor, nu sa-i lase prada unor client politici.

Mai multe detalii despre aceste afaceri gasiti si AICI!

La inceput a fost Ballroom Paris SRL

Firmele lui Paris sau ale apropiatilor acestuia fac de toate si toaca banul public de 4 ani fara oprire.

Totul a inceput la cateva luni dupa ce pesedistul Popa a preluat mandatul. Conform SICAP, site-ul de achizitii publice, inca din 1 septembrie 2016 afaceristul Paris Miret s-a abonat la banul public.

Acesta a monopolizat toate evenimentele culturale din Sacele, desi pregatirea sa il recomanda mai degraba pentru zona de HORECA.

Acest lucru nu a contat pentru Virgil Popa cel care i-a incredinta orbeste organizarea inclusiv a Santiliei, cel mai iubit eveniment cultural al sacelenilor transformandu-se in acest mandate administrativ 2016-2020 dintr-o sarbatoare mocaneasca intr-un mare balci comunal.

Santilia, intre timp mutata pe terenul de rugby, a ajuns un eveniment ce pune pe primul plan consumul de mici si bere, asezonat cu aparate de dat cu pumnul.

Ballroom Paris a fost prima firma ce s-a infipt adanc in banii sacelenilor, asa cum puteti vedea si din tabelul de mai jos.

Peste 300.000 lei atribuiti direct catre acesta firma doar intr-un an si 4 luni pentru activitati care mergeau de la organizarea de evenimente culturale, pana la servicii de catering sau carat mancare.

Din pacate pentru saceleni, Ballroom Paris SRL nu a insemnat pentru pesedisti decat inceputul!

Cine-l mai crede pe acest om? Pesedistul Popa promite din nou că vom fi stațiune turistică de interes local

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia