Home / Actual / Campanie de informare împotriva rujeolei la Săcele

Campanie de informare împotriva rujeolei la Săcele

În această săptămână, a început la Săcele o campanie de informare cu privire la rujeolă. În cadrul acestei campanii vor fi distribuite materiale informative, iar mediatorii sanitari împreună cu asistenții sociali vor merge în zonele în care s-au înregistrat cazuri de rujeoală pentru a sta de vorbă cu săcelenii.

Locuitorii vor fi informați și consiliați cu privire la riscurile la care își expun copiii dacă nu îi vaccinează. În municipiul Săcele au avut deja loc întâlniri ale administrației publice locale cu medicii de familie pentru a discuta modul în care va fi pusă în practică această campanie și ce măsuri sunt necesare. De la începutul anului au fost înregistrate în orașul nostru 58 de cazuri de îmbolnăvire, majoritatea pacienților provenind din familii vulnerabile, care locuiesc în cartierul Gârcini.

Direcția pentru Sănătate Publică a instituit, pe 24.07.2017, stare de epidemie pentru municipiul Săcele. În orașul nostru sunt 71 de copii cu vârste între 9 și 11 luni și 4.186 de copii cu vârste între 1 – 9 ani. Primăria municipiului, cu sprijinul Direcției de Asistență Socială, va lua toate măsurile necesare pentru limitarea extinderii epidemiei de rujeolă.

sursa: brasovtv.com

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply