Home / Actual / Campanie cu rezultate: 25 de vehicule abandonate au fost ridicate, din cele 62 identificate la Săcele
foto cu caracter informativ

Campanie cu rezultate: 25 de vehicule abandonate au fost ridicate, din cele 62 identificate la Săcele

În prima săptămâna de aplicare a “Regulamentului privind identificarea, ridicarea, transportul, depozitarea și eliberarea vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al Municipiului Săcele”, 25 de vehicule au eliberat deja domeniul public al municipiului.

Serviciul Poliția Locală, în această primă săptămână de verificări, a identificat 62 de vehicule pe domeniul public.

Dintre acestea, 25 de vehicule au eliberat domeniul public, 6 sunt în locuri de parcare achitate, vehiculele fiind cu actele la zi, 2 au fost identificate pe domeniul privat al unor persoane fizice, 1 vehicul se afla sub sechestru, iar pentru restul s-a întocmit proces verbal de constatare,  somație și invitație la sediu pentru clarificarea situației.

Primăria Municipiului Săcele va reglementa în perioada următoare situația tuturor vehiculelor care intră sub incidența Regulamentului menționat anterior.

Conform legislaţiei privind mașinile abandonate, un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe domeniul public sau privat al Municipiului Săcele mai mult de 6 luni.

În cazul în care proprietarul sau deținătorul legal este identificat, Poliția Locală va trimite acestuia o invitație de prezentare, în termen de 5 zile de la primire la sediul Primăriei Municipiului Săcele – Serviciul Poliția Locală Săcele, pentru clarificarea situației vehiculului.

Dacă proprietarul sau deținătorul legal nu răspunde somației primite, Poliția Locală inițiază emiterea dispoziției privind declararea vehiculului ca abandonat și ridicarea acestuia de pe domeniul public.

În situaţia în care vehiculul nu este revendicat, acesta va fi trecut în proprietatea privată a municipalităţii.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia