Home / Actual / Bataia de joc continuă! Punctul de vedere al USR-PLUS referitor la împrumutul votat în ianuarie a fost pus pe masa consilierilor în … februarie

Bataia de joc continuă! Punctul de vedere al USR-PLUS referitor la împrumutul votat în ianuarie a fost pus pe masa consilierilor în … februarie

După ce punctul de vedere al consilierilor PNL a fost tratat cu sictir de majoritatea PSD+UDMR din consiliul local Săcele, acum a venit și rândul celor din USR-PLUS să simtă pe propria piele cum arată o dictatură spoită, una obținută la limită cu obediența UDMR, în schimbul unor funcții și beneficii.

Este vorba de infama linie de creditare de peste 40.000.000 lei pe care alianța roșu-verde de la Săcele l-a aprobat cu o satisfacție bolnavicioasă.

Păcatul celor de la USR-PLUS este (la fel ca al celor din PNL) faptul că se gândesc cu responsabilitate la viitor, caută surse de finanțare alternative și folosesc modelele de succes ale altor administrații pentru a produce idei și bunăstare de la Săcele.

Cum aceste propuneri stricau planurile administrative ale lui Virgil Popa, părerile argumentate ale consilierilor PNL, dar și cele ale reprezentantilor USR-PLUS au fost trecute la capitolul ”Diverse” și ignorate cu desăvârșire.

PNL și USR-PLUS au prezentat opinii asemănătoare: Mai bine fondurile nerambursabile, decât împrumutul bancar

USR-PLUS a trimis o adresă (muncită și bine argumentată) în data de 27 ianuarie.

Conform acesteia, obiectivele pe care Primăria Săcele le propunea spre implementare din creditul rambursabil de 40.000.000 lei pot fi finanţate prin Acordul de parteneriat pentru perioada de programare 2021-2027, inclusiv extinderea reţelei de apă şi canalizare se poate realiza prin programul POR zona Centru.

Este un argument prezentat și de consilierii PNL, care au precizat în discuțiile despre acest împrumut că sursele de finanțare pot fi multiple și CEL MAI IMPORTANT nerambursabile.

Mai simplu spus, banii sunt acolo și pot fi luați dacă se scriu proiecte.

Administratia lui Virgil Popa, girată în consiliul local de 7 consilieri PSD și de 3 consilieri UDMR a considerat că este mai ”bine” să bage orașul și locuitorii în datorii.

Revenind la adresa USR-PLUS, aceasta spune că ”accesarea de fonduri nerambursabile face ca presiunea pe bugetul local să fie minimă şi nu va exista riscul creşterii taxelor şi impozitelor pentru buna rambursare a creditului”.

Adresa primită în ianuarie, înainte de aprobarea imprumutului, a fost ”discutată” de consilieri în februarie.

Pentru ca batjocura să fie maximă, nu numai că solicitarea USR-PLUS nu a fost luată în discuție la momentul potrivit.

Majoritatea PSD-UDMR a mers înainte cu planul inițial și a aprobat la final de ianuarie la limită (10 voturi de da și 8 abțineri) împrumutul de 40.000.000 lei.

Pe 2 februarie, DUPĂ 7 ZILE, primarul Virgil Popa semna solicitarea și o distribuia mai departe.

Sub PSD-istul Popa Virgil, o adresă face 7 zile în primărie de la parter la etajul I.

Aproximativ 25 de zile mai târziu, la final de februarie, solicitarea și propunerile USR-PLUS au fost prezentate consilierilor locali la capitolul ”Diverse”.

Pentru că, nu-i așa, pentru Virgil Popa și PSD, accesarea unui împrumut de 40.000.000 lei girat cu taxele și impozitele săcelenilor sunt trecute la categoria ”Diverse”.

Drumul Valea Doftanei – Brădet – Săcele, proiect important de infrastructură a județului Brașov

 

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia