Home / Actual / Campania “Adoptă un ţăran” câştigă mulţi adepţi. Stiţi pe cineva la Săcele?

Campania “Adoptă un ţăran” câştigă mulţi adepţi. Stiţi pe cineva la Săcele?

adopta un taranMicii producători cu gospodarii simple şi produse sănătoase încep să recâştige respectul pe care îl merită. Sătui de fructe şi legume fără gust, cei de la oraş au început să îi caute constant.

Tocmai din acest motiv au apărut şi mai multe organizaţii care intermediază legătura dintre ţărani şi clienţi, prin crearea unor lanţuri scurte de aprovizionare. Inclusiv Guvernul încurajează fermele de subzistenţă care ar putea duce la formarea clasei de mijloc de la sate.

Accesati pagina de facebook a organizatorilor aici! 

De exemplu, spun iniţiatorii, Tanti Angela, o doamnă minunată care are o gospodărie demnă de lăudat. De la Tanti Angela puteți cumpăra lactate bio, ouă, carne și să vedem ce ne poate aduce bun la vară! Noi achiziționăm în fiecare vineri produse din gospodăria ei și am molipsit încă mulți prieteni.

Prețurile sunt foarte mici, iar plata se face sub formă de donație sugerată: 11-15 lei roata de cașcaval măturat, 8-10 lei brânza telemea (potrivit de sărată), 6 lei caserola mică de unt, 80 bani – 1 leu oul (depinde perioada), 30-40 lei o găină/un cocoș, 3 lei litrul de lapte, 20 lei cârnații, 5 lei pâine uriașă de cartofi. Are și purcei, carne de vită, slănină și alte asemenea.

Tanti Angela este din Întorsura Buzăului și vine cu produse o dată pe săptămână, vineri, în Brașov. Comenzile se fac până miercuri, la numărul de telefon 0751 108 474. Ne primește și în ograda dânsei, ceea ce dă plus valoare relației orășean-sătean, căci asta ne dorim, nu?

Tanti Angela este dispusă să hrănească mai mulți orășeni, așa că nu ezitați să faceți o comandă! Sunați-o, discutați, vedeți cum puteți intra în posesia bunătăților din gospodăria de la Întorsură. Luați aminte că îi este dificil și nu e deloc profitabil să facă drumuri în oraș doar pentru câteva produse, așa că poate vă convingeți și cunoștințele să cumpere ceva bun! NU trimite în București, încercăm să fim cât mai sustenabili cu putință.

Ştiţi pe cineva din Săcele ce poate oferi contra cost produse tradiţionale? Scrieţi-ne la [email protected] şi noi îl vom promova aici!

propunere adopta un taran

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply