Home / Actual / Bunic și nepot opriți de Poliție în Săcele. Nepotul era la volan deși nu avea permis și consumase alcool

Bunic și nepot opriți de Poliție în Săcele. Nepotul era la volan deși nu avea permis și consumase alcool

La data de 16 ianuarie 2021, în jurul orei 20.50, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 21 ani, care conducea un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Săcele, județul Brașov, iar pasager pe scaunul din față dreapta se afla un bărbat, în vârstă de 67 ani, bunicul conducătorului auto.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu deține permis pentru nicio categorie de vehicule.

Polițiștii au stabilit faptul că autoturismul aparține bărbatului, în vârstă de 67 ani, pe care l-ar fi încredințat nepotului său spre a-l conduce pe drumurile publice, deși cunoștea faptul că acesta nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,14 mg/l alcool pur.

 În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 1 și alin. 3 din Codul Penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor. 

Sorin Gâdea (PSD) părăsește Consiliul Local Săcele și se mută pe altă funcție administrativă

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia