Home / Actual / Brașovul reabilitează cu fonduri europene peste 8 km de drumuri forestiere aflate și pe teritoriu săcelean

Brașovul reabilitează cu fonduri europene peste 8 km de drumuri forestiere aflate și pe teritoriu săcelean

Primăria Brașov a obținut finațare nerambursabilă pentru reabilitarea a patru drumuri forestiere și construcția unui nou, care va face legătura între Șchei și Valea Cetății.

Proiectul depus și aprobat din noul ciclu bugetar european, cu o valoare eligibilă de 1,469 milioane de euro și o finanțare nerambursabilă de 100%.

Proiectul va duce la reabilitarea și dezvoltarea rețelei de drumuri forestiere din fondul forestier al Primăriei Brașov, pe o lungime totală de 20,64 km, dintre care 11 kilometri reprezintă construcția unui drum nou.

Lucrările de reabilitare vizează drumurile forestiere Baer (3,167 km), Pârâul Cailor (2,631 km) și Roșca (2,6 km) – aflate pe teritoriul administrativ al Municipiului Săcele, însă în fondul forestier al Municipiului Brașov și în administrarea Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, precum și drumul forestier Valea Căldării (1,243 km), aflat pe teritoriul comunei Cristian, însă tot în fondul forestier administrat de RPLP Kronstadt.

De asemenea, va fi construit un drum de legătură între Șchei (Pietrele lui Solomon) și Răcădău (Valea Cetății), cu lungimea totală de 11 km.

Traseul dintre Valea Gârciniului și cabana Bunloc a fost curățat și marcat

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply