Home / Actual / “Boala pietrișului” la Săcele sau dispariția spațiilor verzi

“Boala pietrișului” la Săcele sau dispariția spațiilor verzi

Din start menționăm că apreciem faptul că există lucrări de modernizare în Săcele.

Dar administrația săceleană trebuie să sufere de o “boală a pietrișului”, de un sindrom ce duce la rașchetarea fără milă sau sens a spațiilor verzi.

Astfel nu se explică cum de zone ce puteau fi modernizate îmbinând aromonios materialele de construcții cu spațiile verzi sunt pietruite fără noimă.

Ultimul exemplu este zona din Doina, vis-a-vis de Biblioteca Municipală “Victor Tudoran”, acolo unde va fi amplasat bustul lui George Moroianu.

Aici, câțiva metri cubi de pietriș, nici acesta de cea mai bună calitate sau aspect, au fost împrăștiați pe 3 zone distincte.

În centrul celei mai mari zone proaspăt pietruite va trona bustul omului de cultură săcelean, ce dă și numele celui mai bun liceu din Săcele.

Păcat de aceste spații ce puteau fi “înverzite”! Ca să vă faceti o idee despre cum arăta acum și cum ar fi arătat dacă s-ar fi abordat modernizarea și din perspectiva ecologică am apelat la o prelucrare foto.

Poza 1 – cum arată acum pietruită zona

Poza 2 – prelucrare foto cu zona înverzită

 

 

 

 

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia