Home / Actual / Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satulung are 2 preoți parohi

Biserica “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satulung are 2 preoți parohi

Duminică, 18 martie 2018, a patra duminică din postul mare, a avut loc la biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril un eveniment important pentru comunitatea ortodoxă săceleană.

Este vorba de instalarea în funcția de preot paroh II, a Prea Cucernicului părinte Necula Nicolae Cătălin, care a fost numit în această funcție de către ÎnaltPreaSfințitul Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, în urma hotărârii membrilor Permanenței Consiliului Eparhial.

Într-un cadru solemn, prilejuit de oficierea Tainei Sfântului Maslu, Prea Cucernicul părinte protopop de Săcele, dr. Șerban Sorin,  a dus la îndeplinire această rânduială, și, după ce a fost citit actul de numire, i-a înmânat părintelui Necula: Sfânta Cruce, Sfânta Evanghelie și cheia Bisericii, indemnându-l să fie următor vrednicilor preoți ce au slujit la această biserică.

Împreună cu parohul I, pr. Șerban Raul Valer, să vegheze și să lucrezeze, cu timp și fară timp la zidirea bisericii din sufletele credincioșilor.

La rândul său părintele Necula a adus un cuvânt de mulțumire în primul rând Bunului Dumnezeu, apoi părintelui Mitropolit, părintelui protopop, familiei domniei sale și comunității care l-a primit cu dragoste în mijlocul ei.

Cu acest eveniment, la ”biserica de la Doina” se reia o tradiție veche, aceea de a fi 2 preoți slujitori așa cum a fost în timpul preoților Verzea, însă întreruptă la începutul secolului XX, din mai multe motive, însă principalul fiind micșorarea numărului de locuitori, pricinuit de evenimentele începutului de secol, în special cele două războaie mondiale.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply