Home / Actual / Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov organizează Animează cultura! – Concurs de gif-uri

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov organizează Animează cultura! – Concurs de gif-uri

Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară “Lucian Blaga” Cluj-Napoca vă invită să luaţi parte la Concursul de gif-uri dedicat promovării patrimoniului cultural.

Competiţia aduce împreună patrimoniul cultural, creativitatea, tehnologia şi amuzamentul.  Participanţii sunt invitaţi să creeze gif-uri noi prin remixarea imaginilor de patrimoniu cu acces deschis. Cele mai creative gif-uri vor fi răsplătite cu premii în bani.

Concursul cu premii va avea loc în cadrul programului de ştiinţă şi industrii creative SCIFEST, susţinut de Biblioteca Judeţeană Braşov şi care vizează stimularea inovației și creativităţii.

Tema

Concursul de gif-uri are drept scop să încurajeze valorificarea patrimoniului cultural prin aceste mijloace de expresie. Imaginile, în număr de 10, au fost selectate din revista literară Foaia Duminecii din anul 1837 şi sunt puse la dispoziţie de organizatori tuturor participanţilor, împreună cu textele ce le însoţesc şi scurte informaţii explicative despre publicaţie. Gif-urile trebuie aplicate pe imaginile din setul ales de organizatori şi disponibile pe site la https://www.bjbv.ro/concurs/concurs_gif.php. Imaginile sunt însoţite de transcrierea selectivă şi adaptată a textelor din revistă şi de detalii despre publicaţie şi autor/traducător.  

Cine poate participa

Concursul este deschis tuturor persoanelor creative interesate de animație: elevi și studenți la secții de design și arte vizuale ale liceelor și instituțiilor de arte, absolvenți, masteranzi și doctoranzi ai facultăților de arte, teatru și film, artiști vizuali și creatori de animații etc.

Premiile care se vor acorda sunt următoarele:

Premiul I –    1.200 lei sumă brută

Premiul II –   1.000 lei sumă brută

Premiul III –    800 lei sumă brută

2 menţiuni a câte 350 lei fiecare

Reguli și condiții de înscriere

Concursul presupune remixarea creativă a imaginilor de patrimoniu furnizate prin aplicaţii de gif-uri (stickere, efecte, culori, sunete etc).

Participarea este gratuită.

Se pot înscrie în concurs maxim 3 imagini remixate de către aceeaşi persoană.

Aplicaţiile trebuie să fie nu mai mari de 2 MB

Materialele vor putea fi înscrise în concurs până luni, 6 noiembrie 2023, la orele 15,00, pe e-mail la adresa [email protected]. Titlul mesajului va fi Concurs GIF Animează cultura!

Aplicaţiile vor fi însoțite de Formularul de înscriere completat, Declarația pe proprie răspundere și Declarația de consimțământ privind prelucrarea datelor cu caracter personal semnate de titular/părinte/tutore legal (pentru cei sub 18 ani), scanate și atașate e-mail-ului de înscriere. Formularul de înscriere va cuprinde titlul imaginii, numele persoanei producătoare/creatorului/echipei/denumirea firmei, e-mail și mobil, semnătură.

Aplicaţiile trebuie să fie originale şi să respecte tema şi selecţia concursului.

Este interzisă trimiterea unor aplicaţii pentru care participanții la concurs nu dețin drepturi de autor.

Realizatorii aplicaţiilor trebuie să dețină toate drepturile de autor, precum și drepturile la orice muzică sau efect de sunet utilizate în film.

Organizatorul nu va lua în considerare aplicaţiile pe care le consideră obscene, provocatoare sau care încalcă în vreun fel Legea drepturilor de autor ori alte legi românești în vigoare la data Concursului.

Detalii suplimentare pe blogul bibliotecii la https://blog.bjbv.ro/?p=6321

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia