Home / Actual / ATENTIE! Pericol de țepari la Săcele, spune unul dintre sefii administrației din municipiu

ATENTIE! Pericol de țepari la Săcele, spune unul dintre sefii administrației din municipiu

Viceprimarul Géczi Gellért (UDMR) a făcut o postare pe Facebook prin care trage un semnal de alarmă față de prezența prin municipiul Săcele a unor persoane ce caută să păcălească persoanele mai în vârstă:

Iata mesajul:

”Am primit mai multe sesizări în această săptămână că la Săcele, mai exact în zona Satulung umblă mai noi niște “meseriași”, în special pe la case, care caută persoane bătrâne, sau care locuiesc singure, și oferă tot felul de servicii de tencuit și mici reparații la imobile.

Sub pretextul că au lucrat undeva la o casă în zona potențialei victime acești meseriași afirmă că după ce au terminat lucrarea au rămas cu niște materiale și nu au ce face cu ele, drept urmare recomandă oamenilor că pentru sume aparent modeste sunt dispuși să facă mici reparații, tencuieli la casă.

Aceste personaje dubioase manifestă o atitudine foarte agresivă în ceea ce privește convingerea victimei pentru a accepta oferta lor, pot merge și până la deteriorarea tencuielii de pe imobil pentru a dovedi faptul că imobilul necesită reparații de urgență pentru care ei se oferă să realizeze aceste lucrări foarte repede și la un preț avantajos.

Persoanele au un aspect îngrijit, sunt bine îmbrăcate și se prezintă ca specialiști în domeniu. Atenționez toată lumea ca să nu lase asemenea personaje sub nici o formă în curte, în casă, pe cât posibil să țină porțile închise, și dacă întâlnesc asemenea situații cu acești indivizi să reclame incidentul imediat la Poliție prin numărul unic de urgență 112.

Acești “țepari” nu fac altceva decât să facă lucrări de mântuială și după terminarea lucrării pretind sume exorbitante de bani de la victime, adesea și de zece ori suma discutată inițial. Manifestați prudență maximă!”

”Többen is jelezték a napokban, hogy városunkban, pontosabban Hosszúfaluban “jólelkű” kőművesek jelentkeznek többnyire olyan házaknál, ahol egyedülálló, idős személyek laknak, és próbálják rávenni a tulajdonost arra, hogy kisebb-nagyobb javítási, tincselési munkálatokat végezzenek el az ingatlanon. Egy jól bevált módszer alapján azt állítják, hogy valahol a környéken végeztek valakinék házjavítási munkálatokat, és a megmaradt anyaggal nincs mit kezdjenek, ezért “szívesen” elvállalják, hogy olcsó áron kijavítják a ház vakolatát. Az illetők nagyon rámenősek, jól öltözöttek, és szükség esetén a ház oldaláról a vakolatot is leverik imitt-amott, hogy bebizonyítsák azt, hogy igenis dől le a vakolat és ők hamar és jó árban megoldják a gondokat. Arra figyelmeztetek mindenkit, hogy semmiképp se engedjenek be ismeretlen személyeket udvarukra, házukba ilyen ürüggyel, amennyiben lehetséges tartsák a kaput zárva, és ha ilyen jellegű jelenséggel találkoznak, akkor azonnal értesítsék az 112-es sürgösségi számon a rendőrséget. Az illető személyek nagy valószínűséggel csalók, és amennyiben valami munkálatot rájuk bíz a tulajdonos a munkálat elvégzése után az előre megegyezett ár tízszeresét kérik, na meg az elvégzett munkálat is kétes minőségű lehet. Mindenkit arra kérek vigyázzon!”

Iarăși! Virgil Popa a cerut din nou bani de la buget pentru avocați. Și i-a primit de la PSD și UDMR

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia