Home / Actual / Atelierele pentru copii organizate de HMIK la Săcele sunt un succes şi vor continua şi în 2020

Atelierele pentru copii organizate de HMIK la Săcele sunt un succes şi vor continua şi în 2020

Asociaţia Tinerilor Maghiari din Cele Şapte Sate (HMIK) din Săcele a organizat şi în 2019, în fiecare lună – din martie până în decembrie, în afară de vacanţa de vară – atelier de meşteşugărit pentru copii cu vârsta între 4-11 ani.

De fiecare dată, atelierul a fost organizat sâmbăta între orele 11-14 la sediul asociaţiei HMIK (Bulevardul Braşovului nr. 150, Săcele), la Liceul Teoretic ”Zajzoni Rab István” (B-dul Brașovului nr. 107, Săcele) sau la sediul Asociaţiei Ceangăilor Bârsa (Str. Zizinului nr. 13, Săcele).

Scopul organizatorilor este de a ajuta copiii să-şi dezvolte imaginaţia şi de a face să creeze lucruri (decoraţiuni) noi, de care pot fi mândrii şi care arată exact cum ei şi le-au închipuit.

Fiecare atelier cuprinde trei activităţi, special pentru copii. Sunt utilizate diferite tehnici în „fabricarea” decoraţiunii: tehnica quilling (tehnica spiralării hârtiei), origami, mărgele etc.

Activităţile sunt bazate pe tema acelei luni, de exemplu în aprilie copii au putut face decoraţiuni de Paşte, în mai au putut oferi mamelor lor nişte cadouri făcute de ei însăşi, iar în decembrie au făcut nişte decoraţiuni de Crăciun.

În general, la un atelier apar 25-35 de copiii, dar la unele ateliere au fost 60-70 de participanţi, acestea fiind în aprilie, septembrie şi decembrie.

Aceşti copii învaţă ce înseamnă răbdarea şi vor cunoaşte tehnicile diferite pe care le pot utiliza şi acasă, în timpul lor liber, creând propriile lor decoraţiuni.

Succesiunea de evenimente nu s-ar fi putut organiza în condiţii optime fără sprijinul acordat de către Fundaţia Communitas şi Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR).

Mulţumim pentru încrederea acordată!

Coordonator program: Deák Timea, asociația HMIK

Job disponibil la Primăria Municipiului Săcele

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia