Home / Actual / Atelier de meşteşugărit pentru copii organizat de HMIK

Atelier de meşteşugărit pentru copii organizat de HMIK

Asociaţia Tinerilor Maghiari din Cele Şapte Sate (HMIK) din Săcele a organizat şi în 2017, în fiecare lună – din martie până în decembrie, în afară de vacanţa de vară – atelier de meşteşugărit pentru copii cu vârsta între 4-12 ani. De fiecare dată, atelierul a fost sâmbătă între orele 11-14 şi a avut loc la sediul asociaţiei HMIK(Bulevardul Braşovului nr. 150, Săcele) sau la Asociaţia Ceangăilor Bârsa(Str. Zizinului nr. 13, Săcele).

Scopul organizatorilor este de a ajuta copiii să-şi dezvolte imaginaţia şi de a face să creeze lucruri(decoraţiuni) noi, la care pot fi mândrii şi care arată cum ei l-au închipuit.

Fiecare atelier cuprinde trei activităţi, special pentru copii. Sunt utilizate diferite tehnici în „fabricarea” decoraţiunii: tehnica quilling(tehnica spiralării hârtiei), origami, mărgele etc.

Activităţile sunt bazate pe tema acelei luni, de exemplu în aprilie copii au putut face decoraţiuni de Paşte, în mai au putut oferi mamelor lor nişte cadouri făcute de ei însăşi, iar în decembrie au făcut nişte decoraţiuni de Crăciun.

În general, la un atelier sunt 25-35 de copiii, dar la unele ateliere au fost 75-80 de participanţi, acestea fiind în aprilie, septembrie şi decembrie.

Aceşti copii pe urma atelierelor învaţă ce înseamnă răbdarea, dar vor cunoaşte si tehnicile diferite pe care le pot utiliza şi acasă, în timpul lor liber, creeând propriile lor decoraţiuni.

Succesiunea de evenimente nu s-ar fi putut organiza în condiţii optime fără sprijinul acordat de către Fundaţia Communitas şi Uniunea Democrată Maghiară din România(UDMR) .

Mulţumim pentru încrederea acordată!

Deák Timea, HMIK

Nu vă grăbiţi la ghişee! La Săcele, taxele şi impozitele locale se încasează din 15 ianuarie

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply