Home / Actual / Apariţie nouă la Săcele: A-FI sau Asociaţia “Femeile se Implică”

Apariţie nouă la Săcele: A-FI sau Asociaţia “Femeile se Implică”

Apariţie nouă pe firmamentul vieţii civice din Săcele.

Înfiinţarea ONG-ului A-FI sau Asociaţia “Femeile se Implică” este rezultatul implicării doamnei Elena Belloiu (foto sus).

Iată ce spune aceasta despre experienţele personale în raport cu administraţia locală din Săcele:

“Am participat peste 1 an şi jumătate la şedinţele Consiliului local şi am realizat astfel cât de redusă este implicarea comunităţii, dar şi cât de puţin este dorită şi sutinuta aceasta implicare de către administraţia locală. Aceasta nu este o situaţie prezenta numai la  Săcele,  ci mai curând este o stare de fapt aproape generală în România”

Activ observator al realităţilor locale, Elena Belloiu a căutat să se informez cât mai mult asupra tuturor aspectelor ce privesc viaţa comunităţii săcelene, însă s-a lovit de lipsa de transparenţă, pe care o consideră o cauză a situaţiei actuale.

“De ce nu este lumină pe străzi?”, “De ce oamenii acceptă un drum care le distruge maşinile?”, “De ce nu există canalizare în oraş în secolul XXI?” … De ce? De ce?… sunt multe dintre întrebările la care comunitatea trebuie să primească un răspuns corect şi concret, consideră iniţiatoarea acestui ONG, A-FI sau Asociaţia “Femeile se implică”.

Aşa cum o spune şi denumirea asociaţiei, accentul se va pune pe implicarea femeilor în viaţa civică şi în procesul decizional al administraţiei locale. Asta deoarece femeile au un rol vital în implicarea civică datorită rolul lor în existenţa familiei.

ONG-ul îşi doreşte să contribuie la îmbunătăţirea societăţii româneşti şi are ca misiune educaţia civică a femeilor şi tinerelor fete pentru a deveni un factor activ în  progresul societăţii româneşti.

“Sperăm că ONG-ul “Femeile se Implică” să dezvolte o colaborare  pozitivă cu consilierii locali şi mai ales cu Primăria în realizarea unui climat civic sănătos şi progresiv spre folosul tuturora”, spune în final Elena Belloiu.

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply