Home / Actual / Apar camerele de supraveghere şi la Săcele

Apar camerele de supraveghere şi la Săcele

Consiliul Judeţean Braşov, în parteneriat cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie, au finalizat sistemul de supraveghere video a traficului rutier în zonele de intrare și ieşire din judeţ. Este vorba despre un proiect de prevenţie, care va permite monitorizarea traficului rutier spre şi din interiorul judeţului Braşov și este foarte util în momentul în care, spre exemplu, sunt date în urmărire anumite autovehicule care ar putea fi astfel identificate, în cazul în care tranzitează județul Braşov.

În cadrul proiectului s-au achiziționat și s-au pus în funcțiune zece camere de supraveghere video: la Predeal (DN 1) trei camere, la Fundata (DN 73) – o cameră, la Teliu (DN 10) – o cameră, la Bunești (DN 13) – o cameră, la Ucea (DN 1) – o cameră şi la Săcele (DN 1A) – trei camere. Imaginile transmise de camerele de supraveghere sunt stocate în cadrul dispeceratului de monitorizare a traficului auto, care va fi operat de către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Braşov. „Ne bucurăm că, după trei ani, am reuşit să finalizăm acest proiect. La final, acest sistem va avea 27 de camere, care vor monitoriza 100% traficul spre şi dinspre Braşov. Sperăm să le instalăm și pe restul până la finalul acestui an. Acest sistem nu este unul de tip «Big Brother», imaginile filmate de aceste camere nefiind utilizate în alte scopuri decât cele de prevenție, iar operatorii imaginilor se supun rigorilor legale în privința confidențialității informațiilor vehiculate. Cred că acest proiect ar trebui extins la nivel naţional, având în vedere faptul că este interesul nostru de a mări gradul de siguranţa cetăţeanului”, a explicat vicepreședintele Consiliului Judeţean Braşov, Claudiu Coman.

Toate zonele „sensibile” din Săcele vor fi monitorizate

Primarul municipiului Săcele, Radu Nistor, a precizat că în cel mult o lună va fi funcţional un dispecerat propriu la Poliţia săceleană. Cele trei camere amplasate de Consiliul Judeţean vor fi în zona Gârciniului, însă acestora li se vor mai adăuga alte peste 20.

„Vor fi amplasate 22 de camere în punctele sensibile din municipiul Săcele. Este un proiect foarte bun, care va duce la creşterea siguranţei pe străzi, dar şi la rezolvarea multor probleme în anumite zone. În mod cert, odată funcţional, sistemul de supraveghere video va avea foarte multe beneficii“, a spus primarul din Săcele.

sursa: newsbv.ro

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia

Leave a Reply