Home / Actual / AJF Brașov întreabă cluburile din județ dacă mai vor să joace. Probabil până va fi lider cine trebuie…

AJF Brașov întreabă cluburile din județ dacă mai vor să joace. Probabil până va fi lider cine trebuie…

Octavian Goga, președintele AJF Brașov, a trimis către cluburile din județ un chestionar ce contine mai multe variante de continuare a Ligii a 4-a și a 5-a, urmând ca acestea să dea un răspuns până pe 23 mai.

Chiar dacă bazele sportive sunt închise pentru sportivii amatori, iar sportivii de Liga a IV-a sunt amatori, cei de la AJF Brașov speră ca restricțiile vor fi ridicate începând de luna viitoare, iar echipele își vor putea relua antrenamentele, scrie monitorulexpre.ro.

Este un demers cel putin bizar, avand in vedere faptul ca ligi superioare ( Liga a III-a si playout Liga a II-a) deja au inchis competitia, marea majoritate a opiniilor din fotbal fiind ca la baza, in ligile inferioare, echipele nu au resursele financiare si logistice necesare pentru a implementa masuri sanitare de protectia a jucatorilor si a staff-urilor din cluburi.

Sepsi OSK Sf. Ghorghe, Gaz Metan Medias sau Poli Iași spun că NU pot continua în siguranță competiția, oare pot face asta Carpați Berivoi, Cetatea Homorod sau Olimpic Voila?

Şase cluburi din play-out-ul Ligii 1 au cerut să nu se mai joace meciurile care au mai rămas, deşi au încasat toţii banii pe care îi aveau de primit din drepturile TV, pentru acest sezon.

“Am vorbit cu reprezentanţii cluburilor din play-out […] si principalul argument cu care toţi au fost de acord este că sănătatea trebuie să primeze, noi avem o răspundere foarte mare, asta este realitate. […] Nu facem o revoluţie, este o idee. Am vrut să trag un semnal de alarmă înainte, vorbim de sănătatea jucătorilor, de libertatea noastră, a conducătorilor” au spus initiatorii demersului.

Pot oare echipele cu bugete limitate și bază sportive încropite să ofere vreo formă de protecție sanitară jucătorilor pentru a se putea pregăti pentru reluarea campionatului?

Există la nivelul Ligii a IV-a posibilitate de testare a tuturor celor din angrenajul cluburilor sau se joaca ca pe maidan, până promovează cine trebuie, fără a avea vreo urmă de responsabilitate față de jucători, antrenori, arbitri, etc?

Chestionarul trimis de AJF către cluburi are totuși mai multe variante abordate, pe care le puteți citi mai jos:
1. Credeți că puteți respecta protocolul de reluare a pregătirilor stabilit de Ministerul Tineretului și Sportului și Ministerul Sănătății ?
a. Da
b. Nu
2. În ce sistem competițional ar trebui reluat sezonul 2019/2020?
a. În sistemul actual cu toate jocurile rămase de disputat
b. În sistem Play-off/Play Intermediar/Play-out cu reducerea numărului de jocuri menținând punctele din clasamentul actual.
c. În sistem Play-off/Play Intermediar/Play-out cu reducerea numărului de jocuri înjumătățind punctele din clasamentul actual.
d. Ar trebui înghețat (cu situația actuală din clasament).
e. Ar trebui anulat (fără promovare și retrogradare).
f. Altă variantă (propunerea dumneavoastră).
În liga a 5, trebuie considerată media punctelor pentru că sunt echipe cu mai puține meciuri.
3. În ce sistem competițional ar trebui reluată competiția Cupa României (valabil doar pentru cluburile calificate) ?
4. Care considerați că este principala dificultate pe care clubul pe care îl reprezentați o va întâmpina dacă se reia competiția?

Pamflet: Propunem și noi o variantă în chestionar, ca să-i ajutăm pe cei de la AJF Brașov să fie mai trasparenți … 

5. Sunteți de acord să jucați campionatul în acest sezon până promovează cine trebuie?

Este ziua noastră! Astăzi se împlinesc 654 de ani de la prima atestare documentară a celor patru sate săcelene

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia