Home / Actual / Adrian Veștea a ajuns la Bruxelles! Specialiștii EUROCONTROL (Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene) consiliază pentru găsirea celor mai bune soluții

Adrian Veștea a ajuns la Bruxelles! Specialiștii EUROCONTROL (Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene) consiliază pentru găsirea celor mai bune soluții

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov, împreună cu Alexandru Anghel, coordonatorul proiectului Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav (AIBG) și cu oficiali din cadrul ROMATSA, a ajuns la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentanții EUROCONTROL pe tema elaborării analizei cost-beneficiu pentru serviciile de navigație aeriană pe viitorul aeroport.

EUROCONTROL (European Organisation for the Safety of Air Navigation – Organizația Europeană pentru Siguranța Navigației Aeriene) este organizația internațională de management al traficului aerian, iar întâlnirea are loc pentru acordarea de asistență tehnică în scopul evaluării opțiunilor de dezvoltare și operare a infrastructurii de navigație aeriană terminală ce va deservi viitorul aeroport Brașov – Ghimbav.

Citește și despre o descoperire veche și interesantă de la Săcele

Fiind vorba despre primul aeroport care se construiește în ultimii 50 de ani în România, conducerea administrației județene, ROMATSA și specialiștii EUROCONTROL doresc să identifice cea mai bună soluție din punct de vedere tehnic și economic pentru operarea traficului aerian al viitorului aeroport.

„Practic, astăzi am trecut de la discuțiile generale, la crearea cadrului detaliat pentru fiecare scenariu în parte, toate detaliile urmând să fie transpuse în costuri. La sfârșitul lunii decembrie vom primi un raport preliminar de la EUROCONTROL, după care până cel târziu în martie 2019 vom ști cu certitudine care este scenariul cel mai rentabil pentru dezvoltarea și operarea infrastructurii de navigație aeriană din cadrul Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav”, a menționat președintele CJ Brașov Adrian-Ioan Veștea.

Deplasarea delegației CJ Brașov a inclus și o întrevedere la Reprezentanța Permanentă a României la Comisia Europeană, cu Ivona Stan. Cu acest prilej s-au discutat aspecte referitoare la susținerea prenotificării și a notificării la Comisia Europeană, în scopul obținerii unui ajutor de stat pentru AIBG, în conformitate cu prevederile orientărilor Comisiei Europene și ale legislației naționale aplicabile.

Descindere a polițiștilor în cartierul Gârcini, într-un dosar cu un prejudiciu de peste 30.000 de lei

Dacă îți place să fii bine informat, te așteptăm în cea mai mare și activă comunitate online din Săcele pe pagina Saceleanul.ro și pe grupul Orașul Săcele.

Farmacia Precizia